איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

 

dsc_1877-001

השילוב הנהדר בן שני סוגי דלועים – קישואים ודלעת יוצר טעם מיוחד.

הקציצות הללו רכות וטעימות עם טעם עדין של חומוס העטופות ברוטב קטיפתי מפנק .

השילוב בין חומרי גלם מזינים וטעימים מאוד מייצרים מנה ארומטית מחד ועדינה ומיוחדת מאידך.

השתמשתי בקמח חומוס אפוי הנותן טעם מודגש ומיוחד לקציצות .

טיפים להצלחת המנה

  • חשוב לסחוט היטב את הירקות לפני הכנת הקציצות כדי שהקציצות לא תהיינה מימיות מידי.
  • יש ליצור כדורים ולהשהות כשלוש שעות במקרר כדי לאפשר התייצבות עיסה והתחברות הטעמים.
  • ניתן לטגן את הקציצות בשמן עמוק – אני פחות אוהבת טיגון זה לכן טיגנתי קלות במחבת טפלון עם מעט שמן. הקציצות לא ספגו כמעט שמן.

dsc_1873

dsc_1891

dsc_1881

קציצות דלעת ברוטב הודי

לקציצות

  • כוס וחצי דלעת מגוררת וסחוטה
  • כוס וחצי קישוא מגורר וסחוט
  • 4 כפות גדושות קמח חומוס אפוי (אפשר גם קמח עדשים או קמח חומוס לא אפוי)
  • כפית אבקת גרם מסלה
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
  • מלח + פלפל שחוק
  • שמן לטיגון

לרוטב

  • 3 עגבניות קלופות
  • בצל בינוני
  • פלפל צ'ילי ירוק חריף
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות אגוזי קשיו ששרו במים כשעה

תיבול רוטב

  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3כפות שמן
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית אבקת כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית אבקת גרם מסלה
  • 1/2 כוס מים
  • מלח פלפל

הכנת הקציצות

ערבוב בקערה של כל מרכיבי הקציצות

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על משטח משומן מעט .ומקררים כשלוש שעות

הכנת הרוטב

טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב.

מחממים במחבת גדול שמן ומוסיפים את זרעי הכמון . ממתינים שיתחיל לרחוש ולקפוץ במחבת.

מוסיפים את הרוטב הטחון מבשלים יחד כ 5 דקות.

מוסיפים את כל התבלינים ומעט מים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מערבבים מידי פעם.

מטגנים את הקציצות .

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים יחד כ 5 דקות .

מסדרים את הרוטב והקציצות הנהדרות על צלחת ומעטרים עם עלי כוסברה טרייה

השאר תגובה