איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קציצות בשר ברוטב עגבניות זה הכי בית בשבילי.

אם תשאלו את ילדי מהו המאכל הביתי שהוא הכי בית בשבילם הם יגידו קציצות בשר ברוטב עגבניות ויוסיפו לזה קוסקוס.

אני לא מכינה מעולם קוסקוס מסולת , מודע !! מעדיפה להשקיע את השעות במטבח למאכלים אחרים במיוחד שיש יופי של קוסקוס לקניה חצי מוכן, במיוחד שהיום יש קוסקוס חדש מחיטת דורום הנהדרת שהשתמשתי בו הפעם . קצר הרבה מחמאות .

קציצות בשר ברוטב עגבניות ביתי

  • 500 גרם בשר בקר טרי, טחון
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק – רק עלים
  • 4 שיני שום, קלופות
  •  ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 לרוטב העגבניות:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות גדושות  רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 בהרט
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2-1 כפיות סוכר

בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הבצל הקצוץ + השום + הביצה + הכוסברה הקצוצה + פירורי הלחם מוסיפים את כל התבלינים  ומערבבים בידיים .  מניחים במקרר למשך כחצי שעה להתייצבות ולספיגת טעמים.

מכינים את כדורי הבשר ומטגנים קלות את הקציצות . טיגון קצר כדי שהקציצה תהיה שחומה קלות מבחוץ

מכינים את הרוטב

מחממים בסיר רחב שמן הזית ו כדקה. מוסיפים את בצל ומטגנים יחד כשתי דקות . מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה.

מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן יחד עוד כשתי דקות. מוסיפים את רסק העגבניות  ומבשלים יחד תוך ערבוב עוד כ חמש דקות.

מוסיפים כ 2 כוסות מים מערבבים, מבשלים עד שהרוטב רותח ומבעבע, ומנמיכים את הלהבה.

מוסיפים את הקציצות לסיר מסודרות יפה אחת לצד השנייה

מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דקות .

מגישים לצד קוסקוס אוורירי .

השאר תגובה