איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מה מכינים היום לאכול ? זו השאלה שנשאלת כמעט בכל בית בהתקרב זמן הארוחה החמה.

יש לנו במקרר ½ קילוגרם בשר – מה אנו יכולים לעשות עם זה מהר וטעים מאוד?

קציצות בשר הן הפתרון האולטימטיבי – טעימות, אהובות, קלות להכנה והחשוב מכל – לא דורשות הכנה מוקדמת. בכל מקרר ומזווה ישראלי מצויים לרוב חומרי הגלם הנדרשים.

קציצה היא מאכל בסיסי במטבח הישראלי. בכל בית יש לפחות ארבעה מתכונים שונים לקציצות. קציצות מטוגנות, אפויות, עם רוטב או בלעדיו. אנחנו אוהבים לאכול אותן חמות ולוחשות מיד מהמחבת עם לחם  טרי הטובל ברוטב וקצת טחינה טובה שמשדרגת את כל הטעמים.

התערובת לקציצות

כדי להצליח בהכנת קציצות שתהיינה עסיסיות ונימוחות, יש לבחור נתח בשר מתאים. בשר טרי מיושן, שצריך להכיל שומן כדי לשמור על העסיסיות. הנתחים הטובים ביותר הם צוואר, שריר או צלעות.

לבשר מוסיפים בצל, עשבי תיבול;  בין התבלינים הנוספים קינמון, בהרט וכמובן מלח ופלפל שחור.

כדי לאחד את התערובת מוסיפים  פרורי לחם וביצים. לאחר ערבוב כל החומרים חשוב לתת לתערובת "לנוח" כשעה  בקירור למיזוג וספיגת הטעמים. לאחר מכן מייצרים את הקציצות.

 טיגון

בדרך כלל מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד שצדן האחד שחום ואז הופכים ומשחימים את הצד השני. השמן שמשתמשים בו יהיה ממקור צמחי: תירס, קנולה, חמניות.

מי שאוהב קציצות ונרתע מטיגון  בגלל הגזרה, כמו אצלי בבית,  ומתכנן לבשלן ברוטב מאוחר יותר, יכול "לטגן" על מחבת טפלון עם מעט שמן רק כדי לקבל משני הצדדים את הגוון השחום. כך מקבלים גם טעם נהדר לקציצה וראוי להעבירה מיד אל תוך הרוטב. ניתן גם לאפות את הקציצות כ-5 דקות בתנור ואז להעבירן לרוטב.

 אחסון

אפשר להכין כמות גדולה של קציצות לחלקן למנות ולהקפיא בקופסא סגורה. בשעת הצורך מוציאים מהמקפיא, מפשירים, מכינים את הרוטב הרצוי או בלעדיו ונהנים.

חומרים ל 8 סועדים רעבים

1 ק"ג בשר טחון (אפשר לערבב 2/3 בקר עם 1/3 עוף)

2 ביצים

2 בצלים

1 צרור עלי פטרוזיליה

½ צרור עלי בזיליקום

4 כפות פירורי לחם

2 כפות רסק עגבניות

½ כפית קינמון

מלח ופלפל גרוס

לרוטב

1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

½ ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות או קופסה של 400 גר' של קוביות עגבניות תוצרת איטליה

5 שיני שום קצוצות

½ כוס שמן

צרור בזיליקום חתוך

בקערה מערבבים בשר, ביצים, פרורי הלחם, רסק עגבניות ותבלינים.

במעבד מזון קוצצים את הבצל ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים. נותנים לנוח כשעה.

מכינים את הרוטב

מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את השום עם שני סוגי העגבניות. מוסיפים בזיליקום – משאירים ככף לקישוט בסוף הבישול, מבשלים עוד כשתי דקות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדור פינג פונג, פוחסים מעט ומטגנים קלות במחבת. לאחר שהקציצה נעשית שחומה משני הצדדים מעבירים אותה למחבת בו מתבשל בעדינות הרוטב.

מבשלים את הקציצות על אש קטנה עם מחבת מכוסה כ 20 דקות.

אפשרי – לא חובה להכניס את התבשיל לתנור לכ-20 דקות למען ייבוש חלק מהנוזלים.

מגישים את הקציצות עם פירה, אורז לבן או קוסקוס

  1. חתולי8 הגיב:

    סבבה, בלי הדשא ואני באה…. 🙂

השאר תגובה