איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0030

מי לא אוהב  טחינה ?  בקציצות  המשגעות האלה יש דבל טחינה – כפול 2 . מבפנים ומבחוץ.

השילוב של טחינה וחצילים אינו חדש , אין מסעדה שלא מציעה בתפריט המנות הראשונות שלה חציל קלוי עם טחינה בווריאציה זו או אחרת. היום אשלב את רוטב הטחינה עם העגבניות של אחלה וחצילים כמילוי לקציצות בשר. כל כך מפתיע לנגוס בקציצה זו שמבחוץ היא קריספית ומבפנים "משפריץ" לנו לתוך הפה חציל טעים כל כך עם טחינה חמימה . מה שאנחנו עושים זה קציצה  דמוי קובה רק שבמקום סולת מבחוץ יש לנו בשר בקר טחון.

המילוי של הקציצות עשוי מחצילים שקליתי  על האש וקיבלו טעם מעושן קל. הורדתי את הקליפה מהחצילים הקלויים וקצצתי את בשרם היטב . בשר החצילים הונח במסננת כשעה כדי להגיר את הנוזלים.

את בשר החצילים ערבבתי עם שום כתוש ורוטב טחינה עם עגבניות של אחלה .

רוטב הטחינה עם העגבניות שימש מטבל נהדר לקציצות המוכנות . לרוטב זה יש טעם עשיר ומיוחד  שהתחבב על כל בני המשפחה.

DSC_0045

DSC_0016

DSC_0019

DSC_0021

DSC_0023

DSC_0027

קציצות בקר במילוי חצילים וטחינה

קציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¼ צרור פטרוזיליה  קצוץ דק
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • ½ כוס פרורי לחם
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי

  • חציל בינוני קלוי על האש
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/2 כוס רוטב טחינה עם עגבניות
  • מלח
  • שמן קנולה לטיגון

מערבבים את כל חומרי הגלם לקציצות ומשהים במקרר כחצי שעה לאיחוד טעמים.

מערבבים את כל חומרי המילוי

בידיים רטובות לוקחים מהבשר הטחון המטובל ומשטחים על כף היד  .

במרכז הקציצה המשוטחת על כף היד מסדרים כפית של המילוי  , סוגרים את כף היד לכדור וכך סוגרים את המילוי בתוך קציצת הבשר. אם החלק העליון נותר פתוח אפשר להוסיף "טלאי" של בשר. לאחר מכל המילוי סדור בתוך הקציצה מכדררים את הקציצה בידינו לכדור אחיד ומניחים בצד למנוחה.

לאחר שכל הקציצות כודררו והן מוכנות מחממים שמן במחבת ומטגנים בחום בינוני את הקציצות משני הצדדים.

יש להפוך את הקציצות בזהירות מצד לצד ולהישמר  לא לפתוח אותם.

מלווים את הקציצות המופלאות הללו עם רוטב טחינה עם עגבניות.

עונג גדול.

נסו את המתכון , אם יש שאלות על תהססו לשאול אותי

#אחלהרטביטחינה

השאר תגובה