איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0033

לאחר חזרתנו מיפן המטבח האסייתי והיפני בפרט תפס מקום מרכזי בחשיבה ובעשייה במטבח , אבל בכנות  אין על האוכל שלנו ,. צצש התגעגעו לאיזה ארוחה ביתית – קדרת עוף פטריות יין וסילאן  .  כור ההיתוך הישראלי המשלב את המטבח הים תיכוני עם מזרח אירופה צפון אפריקה וכל זה מעורבב טוב עם חומרי גלם נהדרים . ירקות טריים , בשר טוב ותבלינים מרגשים ביותר.

הבשר הנצרך ביותר בארצנו הוא העוף והתוספת האהובה ביותר בארץ היא תפוחי אדמה. השילוב של שניהם עם חומרי גלם שהינם תושבי קבע בארץ ישראל עוד מתקופת התנ"ך –  סילאן ויין מקומי  הם מתכון בטוח להצלחה . הכול בסיר אחד טעים ומנחם יוצרים תבשיל  מרגש  עשיר ומאוד משביע . כדי להשלים את החגיגה  סלט טרי מהרבה ירקות קצוצים דק מטובל בשמן זית מעולה ולימון רענן  וזהו  אני מאושרת.

בהכנת תבשיל זה נשתמש בכרעיים – השוק והירך . אני מעדיפה להפריד בניהם לפני הבישול,  זו מנה יפה לאדם .מנה זו טעימה מאוד גם אם משתמשים ב "פרגית" אותו כרע רק ללא העצם.  בשר הכרעיים  עסיסי מאוד בזכות  השומן  הנמצא ברקמה ולכן אפשר לבשלו בישול ארוך ללא חשש שהבשר יתייבש.

תוספת של היין הלבן במתכון זה מאוד משדרגת את הטעמים . את היין נוסיף לאחר טיגון הבצל + השום . "נגרד " עם כף עץ את תחתית הסיר כדי לשחרר את כל מה שנידבק וכך נעשיר את טעם הרוטב. נבשל /נאדה את הרוטב מעט כדי שכל האלכוהול יתנדף ונשאר עם הטעמים הפירותיים של היין .

המנה הזו היינה תרגום שלי למנה צרפתית הקלסית  Coq au vin – תרנגול ביין . לאחר שתגישו את המנה לאורחים שלכם  הם ירגישו כאילו שף צרפתי הכין ארוחת שף מיוחדת.

DSC_0016

קדרת עוף פטריות , יין לבן וסילאן

  • 4 כרעיים חצויות
  • ½ כוס קמח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת קלות
  • 1 כפית קארי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כוס יין לבן
  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות בגודל בינוני

מערבבים את הקמח, שני סוגי הפפריקה, פלפל שחור, קארי ומלח בקערה .

מקמחים את הכרעיים בתערובת התבלינים והקמח ומנערים את העודפים.

בסיר רחב מחממים כ  3 כפות שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים עד להזהבה קלה  ומוציאים לקערה.

באותו סיר  ( אם יש צורך מוסיפים כף שמן ) מטגנים את הבצל החתוך  להזהבה קלה כ 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שיני השום כשהן חצויות.

מוסיפים לסיר את היין הלבן ו "מגרדים" את בסיס הסיר כדי לשחרר את כול מה שנדבק.

מוסיפים סילאן ומצמצמים מעט את הנוזלים . מחזירים את העוף לסיר .

מוסיפים את תפוחי האדמה והפטריות  אם יש צורך מוסיפים כחצי כוס מים ומביאים את כל הכבודה לרתיחה.

מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כשעה על אש קטנה.

בסיום הבישול הרוטב צריך להיות סמיך וקטיפתי  אם שלכם לא הסמיך יש לבשל עוד כ 15 דקות ללא מכסה על אש קטנה .

התבשיל שיתקבל יהיה נפלא כאילו שף פרטי הכין לכם ארוחה.

תיהנו וספרו לי איך היה.

  1. הדר הגיב:

    היי! נראה מתכון מעולה, מכינה מחר למשפחה.. מה אפשר לשים במקום יין? אנחנו לא שותים…
    ואיזו תוספת מתאימה לצד המנה? אורז?

    • איריס לוי הגיב:

      שלום הדר שמחה שאהבת את המתכון.
      אם את לא רוצה להוסיף יין – אין בעיה . חשוב לזכור שכשמוסיפים יין לתבשיל האלכוהול מתנדף ובסיר נשארים רק הטעמים הנהדרים המגיעים מהענב שממנו יצרו את היין.
      תוספת – לתבשיל העוף מוסיפים תפוחי אדמה בחצי השעה האחרונה של הבישול כך שלדעתי זה מספיק .

השאר תגובה