איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0594

DSC_0602

מה אתם מכינים לראש השנה ? זו אחת השאלות שנשאלות בכל בית בימים אלו.

אז מה אתם מכינים ?

אני מכינה למנה עיקרית קדרת עוף בבצל ורימונים בבישול ארוך ארוך.

כשמכינים תבשיל קדרה מעבר לעובדה שהמנה טעימה במיוחד ופשוטה להכנה היתרון הגדול הוא  שרצוי ומומלץ להכין הכול מראש " לזרוק לתנור ולשכוח"  ולהתפנות להכנות האחרות לארוחה. את התבשיל  אי אפשר "לשכוח " בתנור כי אחרי שעה – שעה וחצי מתחיל הבית להריח כל כך טוב שצריך לשמור על התנור שלא ייעלמו כל הפולקס מהסיר על ידי בני הבית הרעבים .

אז קבלו את המנה המרכזית בשולחן החג שלי אותה אני מכינה בסיר קרמיקה פרי ידיה להתפאר של קרן טיבי המוכשרת – אומנית היוצרת כלים יפהפיים ושימושיים . הסיר הזה עמיד לשימוש בתנור עצים – משמע עמיד לאש ישירה  ונהדר לשימוש גם בתנור הביתי.

מקורו של התבשיל במטבח הערבי הגלילי מכאן השימוש בבהרט

DSC_0613

קדרת עוף עם רימונים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 בצלים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים דק
  • 4 כרעיים של עוף טרי מחולקים לירכיים ושוקיים
  • 1 כפית בהראט
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל לבן טחון
  • ½2 כוסות מיץ רימונים טרי
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 כוס גרגרי רימונים

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב.

מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה.

מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים ומטגנים כמה דקות משני הצדדים עד הזהבה.

יוצקים לסיר את המיץ , הסילאן ורכז  הרימונים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה  על להבה נמוכה מאוד במשך 3 שעות עד שהתבשיל משחים והרוטב מסמיך.

לקראת סוף הבישול מוסיפים כוס גרגרי רימונים. מגישים חם עם אורז.

גיוון: במקום לבשל על הכיריים אפשר לאפות באותו משך זמן ב-140 מעלות, להוסיף גרגרי רימונים ולהגיש.

השאר תגובה