איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0748

מדי פעם  – האמת הרבה יותר ממדי פעם ,עולים בי געגועים לתאילנד . ההסתובבות המרחפת ברחובות הצפופים של בנגקוק. ללכת לאיבוד בשוק הגדול של סוף שבוע , לריחות הנפלאים  של שוק הלילה בצ'נג מאי , למוכרות הססגוניות על הסירות – הלונג טייל  long tail בשוק הצף וכמובן לטעמים המופלאים של האוכל. אוכל עשיר עז טעמים – חריף , חמוץ מלוח ומתוק באיזון מדויק.

אבל לצערי איני יכולה לטוס לתאילנד כל שבוע אז כדי לספק את הצורך אני מכינה בבית אוכל תאילנדי וכשאני רוצה להתפנק אנחנו יוצאים לאכול בחוץ. אז זהו – על זה בדיוק אני רוצה לספר על המסעדה המיוחדת שגילינו – באשדוד מסעדת "רונג'אן" ברחוב גאי אוני 10 .מסעדה קטנה ומטריפה , ממש כמו בבנגקוק.

12196287_937029209668252_8840745854392503326_n

אבי הכיר את רונג'אן בתאילנד , התאהבו, הגיעו ביחד לאשדוד ופתחו לפני כשלוש שנים את המסעדה של המלכה – התאילנדית לדבריו. רונג'אן מוציאה תחת ידיה אוכל תאילנדי אמתי , פשוט, ולא מתחנף לטעם הישראלי  . משתמשת בחומרי גלם נכונים , מאזנת את הטעמים וכשלוקחים ביס מהצלחת – מרגישים ממש שם ברחוב הצדדי בבנגקוק.

20151103_124532

20151103_125449

20151103_135256

אז לאחר שטעמנו חלק מהמנות הזמנתי את עצמי ליום בילוי עם רונג'אן במטבח. בישלנו ביחד , צחקנו וקשקשנו לא מעט על בישול , ישראלים תאילנדים וילדים.

לרונג'אן יש כזה ביטחון  באיכות הבישול שלה , הווקים 3- 6  במספר העומדים על האש בו זמנית מקשיבים לה ומוציאים מנות נהדרות , טעימות מיותר. רונג'אן חולקת איתי את כל המתכונים עם חיוך גדול – "אין לי מה להסתיר כאן "  היא אומרת – זה ברור את המיומנות של שנים של בישול וDNA  בשלני מיוחד  אי אפשר להעביר במתכון.

הכנו ביחד מרק קארי ירוק חלב קוקוס ועוף, סלט פפאיה , עוף בקארי, מרק תום יאם וכמובן גם את המנה האהובה על הישראלים את פה תאי .

רונג'אן שמחה לחלוק אתכם את המתכון הנהדר שלה לעוף עם אטריות מאמה .

12065676_937029233001583_4343899491832039435_n

12191006_937029259668247_4046739412438135156_n

20151103_135045

הכנתי את האטריות מאמה עם העוף של רונג'אן  בבית והשתמשתי במוצרים המצוינים של חברת "מאסטר שף"  הקו האסייתי . התוצאה הייתה מצוינת . בני ביתי אהבו  במיוחד את אטריות הביצים המסולסלות בהם השתמשתי  שהיו עסיסיות  וטעימות במיוחד.

אטריות מאמה עם עוף

  • גזר
  • שום
  • עוף
  • כרוב בחתיכות גדולות
  • סויה – מאסטר שף
  • סויה מתוקה – מאסטר שף
  • פלפל שחור
  • אטריות ביצים להקפצה – מאסטר שף מבושלות
  • סוכר
  • שמן ניטרלי
  • ¼ כוס מים

מחממים בווק 2 כפות שמן . מוסיפים את העוף ומבשלים כ שתי דקות.

מוסיפים את השום , כרוב , גזר וממשיכים לבשל /להקפיץ עוד כשלוש דקות ביחד.

מוסיפים את האטריות  המבושלות ומקפיצים יחד עוד כשתי דקות .

מוסיפים את שני סוגי הסויה  + סוכר ופלפל שחור.

אם אוהבים חריף קוצצים פנימה פלפל צ'ילי יבש.

מוסיפים כ ¼ כוס מים . מבשלים ביחד עוד כ דקה .

מסדרים בצלחת נאה  מפזרים בצל ירוק מעל . מגישים עם פרוסת לימון.

השאר תגובה