איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0368

אתמול נפגשתי עם חברתי הטובה ביפו . מדי פעם אנחנו לוקחות לנו בוקר כיף משותף , בחרנו ביפו או יותר נכון שוק הפשפשים כי רצינו לפשפש ולגעת מעט בזמן שעמד מלכת . את הבוקר פתחנו בבית קפה פועה – שם באמת הזמן עמד מלכת – בית קפה שכולו רטרו – מקסים.

בפינת בית הקפה ישבה גברת מקסימה – חברה שלא פגשתי שנים – לאחר נשיקות , והחלפת אינפורמציה בסיסית ++ לפני שנפרדנו היא נעצרת , משפילה עיניים ואומרת באמת – איריס , את חייבת להסביר לי מה השיגעון הזה לפרחי קישואים ?! !

היא אומרת – ראשית מעולם לא טעמתי פרחי קישואים  ושנית מאיפה יש לך ויותר חשוב איך אני יכולה שיהיה לי גם ?

טוב אז כך הפרחים הם פרחים של ירק  הקישוא . אפשר לקנות אותם בשווקים של הירקות המיוחדים או כמוני לגדלם באדמת המושב . אורך החיים של הפרחים לאחר הקטיף או הקנייה קצר לכן אני משתדלת לקטוף ולשמור אותם במקרר.

לאחרונה ביקרתי בחנות  חדשה לחובבי הקולינריה – חנות  קטנה ומטריפה  ברעננה נוטרי שף הממוקמת ב מרכז מסחרי 'אש סנטר' שם פגשתי פינוקים על גבי פינוקים לבשלנים.

עיניי נפלו על קופסאות איכותיות במיוחד של חברת  STATUS השומרות על טריות מקסימלית  אותם אני כבר מכירה ואוהבת – אבל הפעם החלטתי לעשות מבחן !! לבדוק האם אכן הן מאריכות את חיי המדף של חומרי הגלם כמו שאומר היצרן. אז לקחתי הרבה פרחי קישואים טריים וחילקתי אותם לשתי קופסאות – אחת רגילה ושנייה של  STATUS.

את שתי הקופסאות צילמתי והנחתי במקרר על אותו מדף והמתנתי . מדי יומיים בדקתי מה מצב הפרחים שלי.

אחרי שבוע -פתחתי את הקופסאות – אתם יכולים לראות את מצבם העצוב של הפרחים בקופסה הרגילה ואת הרעננות והחיוניות של הפרחים בזו של STATUS. טוב אז אני השתכנעתי .

אז לקחתי את הפרחים היפים שלי והכנתי פרחים ממולאים – כמובן – מנה ראשונה מהממת
DSC_8357

פרחי הקישואים נכנסים לשתי הקופסאות

DSC_8595 בקופסה מימין,הרגילה -פרחי הקישואים מימין קמלים , סגורים ועייפים .

בקופסה משמואל של  STATUS – הפרחים רעננים כאילו נקטפו הרגע – בהם השתמשתי להכנת המנה

פרחי קישואים ממולאים בגבינה

המרכיבים ל6- מנות   דרגת קושי – קל

  • 12 פרחי קישואים
  • 250 גרם גבינה ריקוטה איכותית
  • 100 גרם פרמז'ן איכותי מגורר
  • 1 חלמון
  • 2  כפות בזיליקום קצוץ
  • פלפל
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מחית בזיליקום לקישוט

  1. מחממים את התנור ל180- מעלות.
  2. מפרידים בזהירות בין עלי הכותרת של פרחי הקישואים ותולשים את האבקנים.
  3. להכנת המלית, מערבבים את הגבינות עם החלמון, והבזיליקום. מפשילים את עלי הכותרת של פרחי הקישואים כלפי חוץ, ממלאים בכף מתערובת הגבינה וסוגרים עליה את העלים. צובטים את קצות העלים מעל המלית בסיבוב.
  4. מניחים את הפרחים הממולאים בכלי חסין חום ומזליפים עליהם את השמן. אופים כ20- דקות.

מפזרים מעט פרמז'ן ומריחה של מחית בזיליקום על הצלחת ומגישים.

 

השאר תגובה