איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטה היא הבחירה הטבעית ביותר לארוחות מהירות, קלות וטעימות של אמצע השבוע. הפסטה מתחברת בשמחה כמעט לכל חומר גלם שהעלה על דעתנו.

כאשר טסים למזרח הרחוק מוצאים את האטריות כמעט בכל מטבח. לכל מטבח אורינטלי יש את הפסטה שלו.

כדי לחסוך זמן יקר ולהפיק ארוחה משפחתית טובה ב 5 דקות אני מציע את הדרך הבאה – לבשל את הפסטה מראש, לשטוף ולסנן אותה ולשמן אותה מאט ולשמור בכלי סגור במקרר. כמה דקות לפני הארוחה מחברים את הפסטה המוכנה עם מיני חומרי גלם טריים המוקפצים ביחד לכדי ארוחה נהדרת.

אם רוצים להיות עוד יותר מוכנים מראש אפשר לחתוך את הירקות מראש כך שמשך ההכנה אף מתקצר יותר. את הטעם הנהדר יתנו רטבים אוריינטליים שאפשר לרכוש היום בכל מרכול וסופר שכונתי.

הפסטה הקרה מקבלת באהבה נתחי עוף, בשר ואף דגים.

כמה כללים חשובים בבישול המקדים של הפסטה:

  1. רצוי להמליח את מי הבישול של הפסטה במלח גס. המלח מוסיף טעם וגם מחזיק את טמפרטורת הרתיחה של המים.
  2. כשמכינים את הפסטה מראש חשוב לשטוף אותה היטב במים זורמים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.
  3. כדי שהאטריות לא ידבקו בזמן האכסון  – יש לערבב את הפסטה עם שמן .

 פנה עם בקר ברוטב פלפלים מתוק – חריף

  • 500 גרם פסטה פנה מבושלתdsc_0910
  • מעט שמן להקפצה
  • ½ כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 300 גרם סינטה חתוך לרצועות
  • 3 גמבות חתוכות לרצועת דקות
  • 3 כפות רסק פלפל קלוי,
  • 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב רוצ'סטר
  • מלח פלפל
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

 מחממים ווק עם מעט שמן, שום וג'ינג'ר. מטגנים כדקה ומוסיפים את הסינטה.

מערבבים ומטגנים כדקה ומעבירים לכלי נפרד.

מוסיפים את רצועות הגמבה לווק החם ומטגנים – מערבבים כשתי דקות.

מוסיפים את הפנה המבושל ומערבבים. מוסיפים את הרסק פלפלים, מתבלים ברוטב צ'ילי ורוטב רוצ'סטר מוסיפים את נתחי הבשר.

מטבלים במלח ופלפל, מוסיפים בצל ירוק ומקפיצים עוד דקה ומגישים מיד.

השאר תגובה