איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_9962
הנושא אכילה בריאה , רגועה ואיטית ( מהמונח  Slow Food שמתרגם ממש לא טוב ) מאוד מעסיק אותי לאחרונה. מקור האוכל האיטי הוא בתנועה אשר נוסדה ב 1986 על ידי קרלו פטריני באיטליה בניסיון להילחם בתופעת המזון המהיר. התנועה מנסה לשמר את התרבות הקולינרית ולעשות שימוש נרחב במזון מן הצומח, בזרעים, בבשר מחיות משק ובגינון מסורתי המתאים לבית הגידול המקומי.  אני מאוד מאמינה בצריכה של מזון לפי עונתו , מה שגדל בגינה – זה מה שאוכלים.

היום הלכתי עם הנושא  יותר מהרגיל מבחינתי . בדרך כלל אני משתמשת בבישולי רק בצמחי התבלין הצומחים לי בגינה . הפעם הוספתי והשתמשתי בעלי מנגולד מהממים הצומחים בגינתי להכנת פסטה טרייה.

בדרך כלל בצק הפסטה מוכן מתערובת של קמח וביצים , בדרום איטליה שם הקמח עשיר יותר בחלבון – קמח מחיטת דורום – מכינים את הבצק של הפסטה מקמח ומים בלבד. כמובן עם תוספת קטנטונת של מלח .

את הפסטה הכנתי מקמח ועלי מנגולד טריים טריים בלבד. השתמשתי רק בחלק הירוק של העלה , בשדרה  הלבנה אשתמש במילוי למאפה כל שהוא. הנחתי את הקמח עם עלי המנגולד הנקיים ומיובשים ממים במעבד מזון והפעלתי אותו – כ 5 דקות  – עד להיווצרותו של בצק אחיד.

20160927_094538

dsc_9945

dsc_9948

dsc_9956

dsc_9958

פסטה טרייה ברוטב ירקות גינה

לפסטה

  • 400 גרם קמח לבן (אפשר להחליף ל 50% מלא בטחינה דקה)
  • 200 גרם עלי תרד או מנגולד שטופים ומיובשים ממים
  • כפית מלח

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 יחידות קרישה – פרוסה דק מאוד
  • 3 קישואים חתוכים לעיגולים
  • כוס וחצי עגבניות שרי חצויות מסוגים שונים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טרי
  • כף סילאן טבעי

הפסטה

במעבד מזון מניחים את עלי התרד/מנגולד + הקמח + כפית מלח מערבלים עד להיווצרות כדור בצק.

מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון ניצמד , משהים למנוחה של לפחות חצי שעה.

קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים על משטח עבודה ל"נחש " קטן .

מניחים את הפסטה על מגש עם מעט קמח ליבוש של כחצי שעה.

הכנת הרוטב

במחבת גדול מניחים את השמן ומחממים מעט , מוסיפים את השום – זהירות שלא יישרף ומוסיפים את הקרישה ומטגנים כשתי דקות ביחד .

מוסיפים את הקישואים ומבשלים יחד כ 4 דקות , מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים יחד.

מרתיחים מים + מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה – כ 4 דקות בישול בלבד.

מעבירים את הפסטה המוכנה למחבת עם הירקות ומערבבים .

מוסיפים את עלי הבזיליקום מלח ופלפל שחור + כף סילאן .

מערבבים ומבשלים ביחד כ 3 דקות .

בתאבון

  1. ענבל הגיב:

    האם ניתן להכין את הפסטה עם קמח כוסמין ועם תרד?

    • איריס לוי הגיב:

      היי ענבל
      לא ניסיתי להכין פסטה זו עם קמח כוסמין אלה עם 50% קמח לבם ו 50% קמח חיטה מלא אבל לא רואה סיבה שלא יצליח.
      ממליצה לבדוק 50% עם קמח לבן. אבל גם התנסות עם 100% כוסמין יכולה להיות מעניינת . אם תכיני אשמח לשמוע איך יצא.
      שנה טובה

השאר תגובה