איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פטריות – הכי חורפי שאפשר

החורף כבר כאן למרות שמידי פעם אנחנו זוכים לימים שמשיים חמימים.

עם בוא הגשם צצות פטריות הבר עם הארומה המשכרת של אדמה רטובה וטבע. ההצלחה של מערך הגידול של פטריות בחוות היי טק בשנים האחרונות הוא גדול. למרות שזה מאוד נעים ורומנטי ללקט פטריות, היום יש פטריות נהדרות כל השנה מסוגים שונים. הן  טריות ומזמינות. גם היבואנים דואגים לנו להספקה של פטריות מיובשות מסוגים שונים והן מוסיפות ומשדרגות כל תבשיל פטריות בטעם עמוק יותר.

האלופה במכירות , המוכרת והזמינה ביותר, היא השמפיניון שהינה בסיס מצוין לכל תבשיל.לדוגמה  תבשילי קדרה , מרק, סלט חם השמפיניון  מספקת את המרקם הנכון ללא השתלטות על הטעם.  כדי להשיג טעם פטרייתי מודגש לרטבים או למרק יש להוסיף פטריות מיובשות כמו פורצ'יני , פטריות יער או שיטאקי.

מלכת הפטריות בשבילי היא הפורטבלו הארומטית והעסיסית.

כשמדברים על פסטה ופטריות מיד המוח לוקח אותנו לעוד רוטב "כבד" על בסיס  שמנת מתוקה בעלת אחוז שומן גבוה, אך לא חובה! יש מתכוני פסטה עם פטריות בטעם נפלא גם ללא שמנת.

במקור מכינים את הרוטב על טהרת פטריות פורצ'יני טריות. כאן נשתמש בשילוב פטריות פורצ'יני מיובשות  שיחזקו את הטעם והניחוח.

  פסטה ברוטב פטריות טוסקני   –   Trifolato 

 

  • סלסלת פטריות שמפניון פרוסות דק
  •  סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות דק
  • חופן קטן, כ-40 גרם, של פטריות פורצ'יני מיובשות.
  • ½ כוס מים חמים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 4 ענפי תימין – רק עלים
  • 500 גרםפטוצ'יני או טורטליני
  • גבינת פרמזן מגוררת להגשה

 

 

משרים את פטריות הפורצ'יני המיובשות במים החמים לכ 10 דקות.

מחממים קלות מחבת עם שמן זית ושום בזהירות רבה כך שהשום לא ייחרך.

סוחטים את הפורצ'יני המיובשות ממי ההשריה קוצצים ומוסיפים למחבת ( שומרים את מי ההשריה) מוסיפים את הפטריות הטריות הפרוסות משני הסוגים. ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מפזרים תימין מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כרבע שעה.

במקביל מרתיחים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

מעבירים חצי מהפטריות המבושלות לבלנדר. יוצקים פנימה את מי ההשריה של הפטריות  (יש להיזהר לא לשפוך פנימה את החול שבבסיס הקערה) ומרסקים לרוטב חלק. במידת הצורך מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.

מחזירים את הרוטב למחבת עם הפטריות מחממים כדקה ומוסיפים את הפסטה המוכנה.

מוסיפים פרמזן מערבבים ומגישים מיד.

רוצה ללמוד להכין פסטה טרייה בבית ?

אני מקיימת סדנת בישול איטלקי בקבוצות קטנות ובאווירה כפרית

  1. חתולי8 הגיב:

    נראה שווה…למי שאוהבת פטריות…..
    חג שמח מותק! שמחתי לקשקש היום♥

השאר תגובה