איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כששואלים אנשים המתמודדים עם סוכרת  מתי הכי קשה  ההתמודדות , התשובה שחוזרת על עצמה הכי הרבה פעמים – והאמת שזה לא הפתיע אותי – המנה האחרונה !

אין מנות אחרונות או יותר נכון אני לא יודע / יודעת להכין מנה אחרונה טעימה שמותר לי לאכול.

אצלנו בבית מתמודדים כבר שנים עם הסוכרת ולכן הצורך ליצור מנות טעימות ומותרות קיים והרבה. מנות מנחמות מתוקות .

כשחשבתי על valentine’s day   המתקרב חשבתי על איך אפתיע את האיש שאיתי ?!

שני שאלות מרכזיות התרוצצו לי בראש :

  1. מה אכין כדי לשמח אותו ?  ברור שמשהו מתוק שמותר.
  2. איך אגיש את המנה המיוחדת הזו ?  צלחת מיוחדת רומנטית המעבירה את תחושותי.

אז הכנתי פנקוטה תות שדה נהדרת שהוגשה על צלחת שקיבלתי מסדרת הכלים של חברת Luminarc . כלי זכוכית יפהפיים – . קולקצית  you & me  המורכבת מסט בצבע חום עם מראה של חול ים עדין עם ציור של לב – שהזכיר לי את תקופת הנערות שלי בה ציירתי לבבות על שפת הים.

DSC_0076

פנקוטה תות שדה ללא סוכר

4מנות

  • 1 כוסות חלב
  • ½ 1 כפיות גלטין
  • 7 כפיות מים
  • 1 סלסלת תות שדה
  • תחליף סוכר סוכרלוז נוזלי3/4  פקק
  • 1 כפית תמצית וניל טובה
  • 4 חתיכות תות לקישוט – אם רוצים

למנה עם סוכר – מחליפים את הממתיק המלאכותי ב1/4 כוס סוכר

מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים בצד ל 10 דקות להתגבשות.

מחממים את החלב על אש קטנה – לא להרתיח ( אם משתמשים בסוכר מוסיפים אותו בשלב זה לחלב)

ממיסים את הגלטין במיקרו כשתי שניות .

מקררים מעט את החלב ומוסיפים לו את הג'לטין .

טוחנים את התותים הנקיים בבלנדר ומסננים תוך עירבוב מתמיד כדי להוציא את כל מחית הפרי .

מערבבים את תחליף הסוכר עם החלב ומוסיפים גם את מחית התות.

מרססים בתרסיס שמן  4 כלים שיכילו את הפנקוטה.

שופכים פנימה את בלילת התות ומכסים בנילון ניצמד.

מכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות – הכי טוב ל 12 שעות.

עם סכין חד מנתקים את הפנקוטה מהצלוחית על ידי חיתוך מסביב לשפת הכלי והופכים על צלחת הגשה.

מקשטים ומגישים.

השאר תגובה