איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אחת התגליות האהובות עליי מהזמן האחרון הייתה פיצת הכרובית  – פיצה ללא גלוטן – קישואים . הבסיס לפיצה נעשה על ידי  אלטרנטיבה בריאה יותר  וגם משמינה פחות מבצק פיצה רגיל. מאז ועד היום אני חושבת איזה חומרי  גלם אחרים יכולים לשמש להכנת בסיס פיצה, והדבר הראשון שעלה בדעתי היה קישואים! אז במהלך הקניות שבשבוע שעבר נתקלתי בקישואים יפיפים קטנים ומוצקים והיה לי ברור שיהיו מושלמים לפיצה שלי.

האמת בחודשים האחרונים אני נמנעת מאכילת קמח והגוף מחזיר לי בטוב – ירידה יפה במשקל. אבל הרצון הזה לפיצה טובה הולך איתי ומכרסם ומאיים לשבור אותי !  לכן מאז שהקישואים נקנו אני ממש מפנטזת על הפיצה המושלמת שאכין. אם אהיה ישרה עם עצמי – הפיצה על בסיס כרובית פחות עשתה לי את זה ! טעם הכרובית – שבדרך כלל לא נוכח בפיצה  – היה מודגש וקלקל לי את החגיגה . בזכות הטעם הנמוך ויש שיאמרו ללא טעם של הקישואים הסיכוי שהטעם של פיצה זו יהיה יותר קרוב לאמת הוא גבוה.

התחלתי את המתכון בגרור הקישואים  בישול קל , סחיטת הלחות, וערבוב עם שאר חומרי הבצק. לאחר מכן אופים אותו עד להזהבה לפני הוספת תוספות פיצה ואז אפייה פעם שנייה. מתכון זה עובד בצורה פנטסטית– נאפה יפה מלמטה מה שנותן אפשרות אפילו להחזיק "משולש" פיצה ביד.

בסדר מספיק על הקראסט של הפיצה, מה עם תוספות? בהתחשב בזה שהבסיס עשוי מקישואים רציתי ללכת עם משהו ירוק ומפנק – אספרגוס . הוספתי לו בצל סגול וגם ארטישוק חלוט – הרי זו העונה. כל התוספות הונחו על רוטב עגבניות קלאסי שבבית הכי אוהבים  השילוב של הירקות עם בסיס נהדר של קישואים וגבינות היה מושלם !  האמת ממש נהניתי .

פיצה על בסיס קישואים ללא גלוטן

  • 8 קישואים בינוניים מגוררים גס
  • 3 כפות קמח קונדיטור
  • ביצה
  • 100 גרם גבינת כנען
  • חצי כוס פרמזן מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור

לתוספות

  • רוטב עגבניות לפיצה – מצורף מתכון
  • 5 גבעולי אספרגוס
  • 1/2 בצל סגול פרוס
  • לב ארטישוק חלוט
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מבשלים את הקישואים כ 5  דקות במיקרוגל בחום גבוה .

מצננים וסוחטים היטב

מערבבים את כל חומרי ה"בצק" .

משטחים את ה"בצק על ניר אפיה הפרוס על תבנית אפייה ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להזהבה

מוציאים את התבנית , מורחים את רוטב הפיצה ומסדרים את התוספות מעל

אופים את הפיצה בחום של 220 מעלות כ 5 דקות או עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט.

השאר תגובה