איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0783

אני לא טבעונית ואף אחד מילדי לא הפך לטבעוני לאחרונה אבל מספרם של הטבעונים הולך ועולה באוכלוסייה.

אחותי , השכנה מימין , המשפחה שגרה ממול,  לקוחות המגיעים לסדנאות או מקיימים אירועי שף פרטי בביתם וגם הרבה מקוראי מבקשים מתכונים טבעוניים .

האמת אני לא כל כך אוהבת להשתמש ב"תחליפים" כל מיני "כמו בשר" "כמו קצפת" וכו' מעדיפה לעשות מנות שחומרי הגלם בהם נכונים ומתאימים בדיוק למנה כמו – רסק תפוחים באפייה או טחינה בבישול.

לאחרונה קיבלתי לטעימה את ה "גבינות" של משו משו – המיוצרים על בסיס צמחי בלבד המתאימות לטבעונים וגם לרגישים ללקטוז – סוכר החלב. האמת לאכילה במקום גבינה צהובה לא התאים לי אבל על פיצה – ממש טוב.

כאוהבת פיצה מושבעת לא יכולה לחשוב על חיים ללא פיצה או על פיצה ללא גבינה כך ש"ימי ימי" הוא פתרון מצוין , טעים  ומנחם.

DSC_0781

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

פיצה טבעונית

1/2 ק"ג קמח

מים 350 גר'

שמרים יבשים 9 גר'

מלח 10 גר'

ללוש את כל החומרים, להוסיף מלח בסוף.

התפחה כ שעתיים  

ליצור 2 כדורים – להתפיח עוד 10 דקות

למתוח את הבצק לעיגול ולהניח בתבנית

ערבב את כל החומרים ולטעום

הכנת הפיצה

על הבצק הפרוס מורחים מהרוטב .

מוסיפים את התוספות שאוהבים – בצל/ זיתים /תירס/  פטריות ועוד.

אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות  מוציאים את הפיצה מפזרים חתיכות של "משו משו , ואופים עוד כ 7 דקות או עד ש"הגבינה" נמסה.

מתכון ל רוטב עגבניות לפיצה  כאן בקישור                           

השאר תגובה