איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

20160422_104355

חייבת להודות כאן – אני ממש אבל ממש אוהבת סירים. גבוהים, נמוכים , רחבים , עמוקים רדודים  – רק שיהיו איכותיים .

מה זה אומר איכותיים ?  אז יש מספר מדדים שממש חשובים לי :

סיר המאפשר שימוש מופחת בשמן.

בסיר יהיה פיזור חום אחיד המאפשר בישול וטיגון מושלם.

שתהיה שכבת אלומיניום עם ציפוי NON STICK שהמזון לא ידבק לתחתית

הבישול בסיר הינו בישול בריא המאפשר שימור מקסימלי של  הוויטמינים והערכים התזונתיים של המזון.

קיבלתי לאחרונה את הסוטאז' החדש של TEFAL   להתנסות . סוטאז' הינו מחבת עמוק, שילוב בין סיר שטוח למחבת המגיע בתוספת מכסה. אני מאוד אוהבת לבשל בסוטאז'  מאכלים המסודרים בשכבה אחת ומבושלים לאט כמו עלי גפן , קציצות ברוטב דגים – כמובן דגים !

אשתף אתכם במתכון של חמתי ילידת אלג'יריה שהינה בשלנית בחסד . זה אחד המתכונים שהיא לימדה אותי לפני …. כ 30 שנה כשהכרתי את בנה  שלימים הפך להיות בעלי.

הסוטאז' החדש עמד יפה במשימה – הדגים הצליחו , היו עסיסיים ועשירים ברוטב ובטעמים – דבר לא נדבק .

פילה נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות בחריפות קלה

1 ק"ג פילה נסיכת הנילוס ללא עור ללא עצמות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

בצל לבן קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

פלפל אדום /ירוק חריף קצוץ דר

פלפל אדום מתוק קצוץ לרצועות

2 כפות רסק עגבניות

כפית כורכום

½ כפית כמון

½ 1 כפיות מלח

כפית פלפל שחור

½ צרור כוסברה טרייה

בסיר רחב – סוטאז' לחמם את שמן הזית , מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית כ 4 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את השום והפלפל החריף והמתוק וממשיכים לטגן ביחד עוד כ  4 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל ביחד כ 5 דקות מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל ביחד עוד כ 5 דקות . רצוי להנמיך את האש לחום נמוך.

מוסיפים כ 2 כוסות מים ו "פותחים" את הרוטב . מגבירים את האש ומביאים את הרוטב לרתיחה עדינה.

לאחר מספר דקות של רתיחה  מוסיפים את הדג כשהוא חתוך לנתחים של כ  7 סנטימטר ליחידה.

מסדרים את הנתחים סביב הסוטאז' בשכבה אחת.

מבשלים כ 10 דקות כשהסיר מכוסה . מוסיפים את הכוסברה הקצוצה מעל ומבשלים עוד כ 5 דקות .

מגישים עם חלה טרייה כדי לספוג את הרוטב המשגע.

 

השאר תגובה