איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פילה דניס אפוי עם רוטב גזר לימוני

פילה דניס אפוי

לכול אחד יש את תחומי העניין שלו – הפרטי והמקצועי. את הדברים שעושים לו טוב , את הצעצועים – אותם דברים קטנים כגדולים שמשמחים אותך במיוחד . אצלי אלו כלי בישול ! יכול להיות תבנית מיוחדת – למרות שיש לי כבר עשרות , סכין חתיך במיוחד או מחבת כזה שניכנס לתנור.

במחבתות אין אצלי התפשרויות – כדי שמחבת ייכנס לרשימת המועדפים שלי הוא צריך לעבור מבחן יכולות מדוקדק  :

  • שיהיה Non stick – לא נדבק – שהמזון המבושל בו יצא בשלמותו הנאה לאחר השימוש
  • שניתן יהיה להכניסו לתנור – משמע הידית שלו ללא כל חומר פלסטי
  • תחתית כבדה – שתגרום לפיזור אחיד של החום
  • שיתנקה בקלות
  • שאורח חייו יהיה ארוך ככול האפשר.

אז מה שבעצם הגדרתי כאן זה מחבת מקצועי של שף פרטי / מסעדה או שכל חובב בישול ישמח להתהדר בו .

כדי לרכוש מחבת איכותי צריך להגיע לחנות איכותית  ומקצועית – אז רציתי לספר לכם שהמילה להגיע היום הינה גם  היא וירטואלית – לא חייבים להגיע פיזית אל החנות אלא יש היום חנות מקוונת מצוינת שאני קונה בה את רוב הכלים שאני צריכה לקייטרינג ולסדנאות הבישול – החנות המקוונת מיסטראל . מזמינה את מה שאני צריכה , מקבלת אישור להזמנה והמשלוח יוצא למחרת היום בדרך אילי , על ישי שרות שליחים – ללא חיפוש חניה , ללא הזעה מיותרת  – אהבתי !!!

את הדגים האפויים שלי שמככבים בכל אירוע שף פרטי שאני עושה אני מכינה רק במחבת זה  – העומד בכל הדרישות שפרטתי. שמחה לשתף אתכם במתכון המצוין הזה.

DSC_8769

פילה דניס אפוי עם רוטב גזר לימוני ועדשים שחורות

2 אנשים – מנה ראשונה    קל להכנה

  • 2 פילה נקיים מעצמות של דג דניס טרי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית כתית מעולה

לרוטב

  • 2 גזרים קלופים
  • שן שום
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • כפית לימון כבוש
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • כפית סילאן
  • 1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

הכנת הרוטב

בסיר קטן מבשלים את הגזרים + כוס מים , שום +ג'ינג'ר עד ריכוך.

מנקזים את המים – לא זורקים , וטוחנים את כל התוכן בבלנדר, מוסיפים את הלימון הכבוש, כמון ,סילאן וממשיכים לטחון – אם המחית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול.

טועמים ומתקנים טיבול.

הכנת הדג

חורצים שני חריצם לרוחב הדג  על העור , עומק של שני מילימטר בלבד .

ממליחים מעט את הדג משני צדדיו

במחבת מחממים כף שמן זית .

מניחים את פילה הדג על הצד הפנימי – שהעור יהיה למעלה ולוחצים את הדג אל המחבת – יש לו נטייה להתקמר למעלה במגע עם המחבת החם.

מטגנים כ 3 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 8 – 10 דקות בלבד .

מורחים יפה על צלחת הגשה מרוטב הגזר הלימוני

מניחים מעל את פילה הדג

מסדרים לצדו בשלוש ערמות קטנות את העדשים  השחורות – ומגישים מיד

השאר תגובה