פילה דניס אפוי עם רוטב גזר לימוני
לכול אחד יש את תחומי העניין שלו – הפרטי והמקצועי. את הדברים שעושים לו טוב , את הצעצועים – אותם דברים קטנים כגדולים שמשמחים אותך במיוחד . אצלי אלו כלי בישול ! יכול להיות תבנית מיוחדת – למרות שיש לי כבר עשרות , סכין חתיך במיוחד או מחבת כזה שניכנס לתנור.
במחבתות אין אצלי התפשרויות – כדי שמחבת ייכנס לרשימת המועדפים שלי הוא צריך לעבור מבחן יכולות מדוקדק :
- שיהיה Non stick – לא נדבק – שהמזון המבושל בו יצא בשלמותו הנאה לאחר השימוש
- שניתן יהיה להכניסו לתנור – משמע הידית שלו ללא כל חומר פלסטי
- תחתית כבדה – שתגרום לפיזור אחיד של החום
- שיתנקה בקלות
- שאורח חייו יהיה ארוך ככול האפשר.
אז מה שבעצם הגדרתי כאן זה מחבת מקצועי של שף פרטי / מסעדה או שכל חובב בישול ישמח להתהדר בו .
כדי לרכוש מחבת איכותי צריך להגיע לחנות איכותית ומקצועית – אז רציתי לספר לכם שהמילה להגיע היום הינה גם היא וירטואלית – לא חייבים להגיע פיזית אל החנות אלא יש היום חנות מקוונת מצוינת שאני קונה בה את רוב הכלים שאני צריכה לקייטרינג ולסדנאות הבישול – החנות המקוונת מיסטראל . מזמינה את מה שאני צריכה , מקבלת אישור להזמנה והמשלוח יוצא למחרת היום בדרך אילי , על ישי שרות שליחים – ללא חיפוש חניה , ללא הזעה מיותרת – אהבתי !!!
את הדגים האפויים שלי שמככבים בכל אירוע שף פרטי שאני עושה אני מכינה רק במחבת זה – העומד בכל הדרישות שפרטתי. שמחה לשתף אתכם במתכון המצוין הזה.
פילה דניס אפוי עם רוטב גזר לימוני ועדשים שחורות
2 אנשים – מנה ראשונה קל להכנה
- 2 פילה נקיים מעצמות של דג דניס טרי
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית כתית מעולה
לרוטב
- 2 גזרים קלופים
- שן שום
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
- כפית לימון כבוש
- 1/4 כפית כמון טחון
- כפית סילאן
- 1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
הכנת הרוטב
בסיר קטן מבשלים את הגזרים + כוס מים , שום +ג'ינג'ר עד ריכוך.
מנקזים את המים – לא זורקים , וטוחנים את כל התוכן בבלנדר, מוסיפים את הלימון הכבוש, כמון ,סילאן וממשיכים לטחון – אם המחית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול.
טועמים ומתקנים טיבול.
הכנת הדג
חורצים שני חריצם לרוחב הדג על העור , עומק של שני מילימטר בלבד .
ממליחים מעט את הדג משני צדדיו
במחבת מחממים כף שמן זית .
מניחים את פילה הדג על הצד הפנימי – שהעור יהיה למעלה ולוחצים את הדג אל המחבת – יש לו נטייה להתקמר למעלה במגע עם המחבת החם.
מטגנים כ 3 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 8 – 10 דקות בלבד .
מורחים יפה על צלחת הגשה מרוטב הגזר הלימוני
מניחים מעל את פילה הדג
מסדרים לצדו בשלוש ערמות קטנות את העדשים השחורות – ומגישים מיד