איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_4166

 אני אוהבת להגיש דג. לרוב פילה דג אפוי בציפוי פריך . מאוד מלמיצה תמיד להשתמש בפילה דג טרי שעושה את הארוחה כולה.

הפעם הכנתי פילה לברק אפוי בתנור בציפוי פריך . הציפוי נותן טעמים נהדרים ושומר על העסיסיות של הדג.

תערובת של עשבי תיבול ופירורי לחם איכותיים הם המתכון להצלחת המנה הזו.

צמחי התבלין הטריים ניתנים להתאמה – לטעם המשפחתי – פטרוזיליה , כוסברה , בזיליקום, תימין, רוזמרין ועוד

DSC_4165

פילה לברק בציפוי פריך

  • 6 יחידות פילה לברק טרי
  •  100 גרם אגוזי מלך קצוץ
  • 100 גרם פירורי לחם גריסיני
  • גרדת לימון מלימון שלם
  • 1/2  צרור פטרוזיליה
  •  1/4  בזיליקום
  • 3 שינני שום כתושות
  • עלים מ 10 ענפים של תימין
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
  • מלח, פלפל שחור

מערבבים את כל מרכיבי התערובת הפירורית

מנגבים  את פילה הדג.  ממליחים את הדג ומפלפלים בעדינות משני הצדדים.

מסדרים את פילה הדג עם העור כלפי מטה על נייר אפיה המונח בתבנית אפייה.

על כל דג עורמים עם היד ומהדקים את התערובת הפירורית.

מחממים תנור ל 180 מעלות .

אופים את הדגים 10 דקות בדיוק .

מגישים מיד עם 1/8 לימון

השאר תגובה