איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מנה מעניינת במיוחד שמתחילה בסיפור על העקשנות  וביטחון מקצועי וסופה במנה נהדרת.

ביקרנו בסוף השבוע במסעדה, הצעיר ביקש להזמין מנה ראשונה . לאחר עיון בתפריט בחר המלומד ב"פטריות פורטבלו ממולאות". הגיע כדור גדול – משהו כמו האח הענק של הפלאפל  המוכר על עלי חסה ורטוב  במתיקות מעודנת.
טעמנו ….. הוקסמנו! טעם נהדר של פטריות , בטקסטורה מעניינת של קרנצ'י מבחוץ ורך נימוח מבפנים.

קראנו למלצר החביב וביקשנו לקבל את המתכון . המלצר המנומס חייך בביישנות אמר שידבר עם השף. לא עברו שלוש דקות וזה הגיע אחר כבוד לשולחננו. חזרתי על הבקשה הצנוע לקבל את המתכון.   השף הנינוח  כממתיק סוד אמר אין בעיה – ככה וככה באופן כללי אבל ( בנונשלנטיות ובצניעות ) לא יצליח לך!!!!  רבים ניסוי ולא הצליח להם.

הוא לא ידע מה קורה כשאומרים לי לא יצליח לך!
אז אתמול בערב בדקתי ניסיתי ואפילו שיפרתי – ויצא 102% . טעים ביותר, מנה צמחונית נהדרת ואפילו הטבעונים יהנו ממנה מיוחדת זו. אפשר להתאים את המנה לפסח ולהחליף את פירורי הלחם בקמח מצה ( תעשו ניסוי לפני ליל הסדר – לא בדקתי עם קמח מצה)

המנה הזו נכנסת מידית לרשימת המנות באירועי  שף פרטי שאני מקיימת

פטריות פורטבלו בנגיעה אסייתית

  •  סלסלת פטריות פורטבלו טריות 
  • 1 כרישה החלק הלבן
  • 1 כוס פנקו
  • 1ביצה
  • 1 כוס סויה בהירה
  • 2 כפיות מירין
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כף קטשופ

מנקים מהפורטבלו את הרגליים  ומעבירים לקערה
פורסים את החלק הלבן של הקרישה ובסיר עם מים חמים חולטים למשך כ 5 דקות .

קוצצים במעבד מזון את הכרישה והפיטריות עם 3 כפות פנקו עד קבלת עיסה מחיתית.

מוסיפים 2 כפיות סויה , קטשופ ומעבדים שוב מוסיפים מעט מלח.

יוצרים כ 3 כדורים גדולים מניחים בצלחת ומקררים כשעה.

מוציאים מהמקרר, שופכים את הנוזלים שניגרו מהכדורים, מכדררים אותם שוב ומכניסים את הכדור לפנקו. טובלים בביצה המקושקשת ושוב מפנקו.

מטגנים בשמן בחום בינוני, בזהירות – יש נטיה להשרף בקלות 2-3 דקות.

בקערה מערבבים את יתרת רוטב הסויה הסילאן  עם כפית מירין

חשוב מיד כשהן יוצאות מהטיגון למזוג עליהן בנדיבות בעזרת כף מרוטב המירין

מפזרים מהרוטב ומקשטים בעלי חסה או רוקט

השאר תגובה