איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

הוזמנתי לאחרונה להשתתף בסדנת בישול של חברת " ויטה פרי גליל " . בהזמנה נכתב שהסדנה תתמקד מטבע הדברים  בבישול מנות מעניינות צמחוניות – בשבילי זה הספיק בשביל לאשר את השתתפותי. אני לא צמחונית אך מאוד אוהבת ירקות ונהנית מאוד ימים שלמים לא לאכול כלל בשר.

המוצרים של ויטה פרי גליל מאכלסים קבוע את המטבח שלי – אני משתמשת רבות בירקות הקפואים עגבניות קלופות ועוד.

שמחתי מאוד ללמוד על העובדה ש" פרי גליל " רואה כערך עליון את נושא איכות ובטיחות המוצר.  תהליך של הקפאה מהירה של הירקות מבטיח את שימור הערכים התזונתיים המצויים בירק ומונעים את הבשלתו ועיבוד הערכים התזונתיים

במהלך הסדנה הוכנו מספר מנות מקסיקניות שמאוד אהבתי כמו טמלה תירס ובטטה , פלפלים ממולאים בגבינות על רוטב שעועית שחורה . כמו כן לא נפקד מקומה של איטליה אהובתי – פיצות עם רטבים מצוינים , מאפים ריחניים מרק חומוס מצוין, ריזוטו עגבניות אך את המקום הראשון אצלי תפסה הפולנטה הנהדרת שהוכנה מתירס קפוא הייתה ממש מושלמת ואת המתכון הזה אני חולקת אתכם.

DSC_0088

פולנטה מתירס המוגשת עם פטריות, ביצה עלומה ושמן כמהין

מתכון ל 5 מנות

  • חבילת גרעיני תירס קפוא ויטה פרי הגליל
  • כמהין פרוס או שמן כמהין
  • כוסות חלב
  • כוסות שמנת מתוקה
  • סלסלה של פטריות שמפיניון
  • 3 כפות שמן זית
  • יח' ביצים
  • מעט חומץ לבן %3

שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס)

מבשלים מכוסה על אש נמוכה מאד כחצי שעה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסיר יש להוסיף מעט שמנת.

לאחר הבישול מרסקים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן עוזרים לתהליך הסינון. מתבלים במלח ופלפל .

חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים על תבנית אפייה. מטפטפים שמן זית וזורים מלח – אופים בתנור חם כרבע שעה.

מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 2 כפות חומץ.  לאחר שהמים רותחים מנמיכים  את חום האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה בזהירות רבה על ידי כף מחוררת.

 מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעטרים בפרוסת כמהין ומעט מלח גס.

DSC_0126

מבחר המוצרים של ויטה פרי גליל הפתיע אותי לטובה – כנסו והתרשמו.

במהלך הסדנה השתמשנו בתחתיות ארטישוק קפוא לעיטור הפיצות , חומוס קפוא ומרק ובקופסאות שימורי עגבניות מצוינים שהיווה בסיס לרטבים לפיצה ולמרקים.

השאר תגובה