איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חברתי הטובה ענת התקשרה אתמול , לחוצה למדי . מעט רקע על ענת המקסימה – חברתי מאז התיכון , מדענית מוכשרת , חכמה ,ובקיצור אישה מוצלחת אך …. לא נולדה ( לפי הגדרתה המדויקת ) עם המערוך ביד  מה שאומר אינה יודעת לאפות. כל מה שקשור לרידוד , בצק וכו' מלחיץ אותה מאוד.

אז ענת התקשרה די לחוצה לבקש את עזרתי – תכיני לי עוגת גבינה ! יש פגישה של המחלקה שלה באוניברסיטה והיא התבקשה להביא עוגת גבינה – לא קנויה !!!! כמובן . הפעם החלטתי באמת לעזור לחברתי  לבנות מתכון קל לעוגת גבינה , כזה שאפילו היא תצליח להכין וגם תהיה גאה בו בסוף.

הטריק המוצלח כל כך  לעוגת הגבינה הנהדרת הזו הוא השימוש בבצק פריך מוכן של מעדנות. בצק על בסיס חמאה המתאים לעוגיות פאי ומאפים מתוקים. מגיע מרודד לעובי המתאים כך שאפילו מערוך לא צריך. הכנת מילוי הגבינה לוקחת משהוא כמו  שלוש דקות , ללא הפרדת ביצים וללא הקצפה . כדי לתת לעוגה נגיעה מיוחדת ורעננה הוספתי גרידת תפוז וגרידת לימון המשדרגות פלאים את הטעם.

 

פאי גבינה תפוזי ב 5 דקות

לבסיס

  • 1/2 גליל בצק פריך חמאה – מעדנות

מילוי הגבינה

  • 400 גרם גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/3 כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפת תפוז מגוררת
  • קליפת לימון מגוררת
  • גביע יוגורט

לציפוי

  • 3/4 גביע יוגורט
  • כפית גדושה אבקת סוכרמצרכים מספיקים לתבנית 15X30 – מלבנית לתבנית פאי 26 יש להכפיל את הכמויות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים קלות בחמאה את תבנית האפייה – גם בדפנות.
פורסים את הבצק הפריך מעל לתבנית מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית תבנית הפאי כולל הדפנות .
דוקרים במזלג את הבצק ואופים 10 – 15  דקות עד להזהבה קלה .

הכנת מלית הגבינה

מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה עם מים ליצירת סביבה לחה
בקערה מערבבים בכף  את כל חומרי המלית.
יוצקים את המלית על התחתית האפויה לאחר שהתקררה מעט ואופים כשעה ורבע ב 150  מעלות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה , במרכז יכולה להיות מעט רוטטת.

הכנת הציפוי: 
מערבבים ביחד את היוגורט ואבקת הסוכר.
מורחים על העוגה מיד בצאתה מן התנור ומחזירים אותה לתנור הכבוי ל-5 דקות.
מוצאים מן התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר.
מעבירים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות עד שהעוגה קרה מאוד.

מקשטים עם פלחים דקים של תפוז.

השאר תגובה