איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

המטבח הגלילי הערבי תמיד משך אותי,  הטעמים הריחות ובמיוחד השימוש בצמחי בר.

 בחורף כשהכול ירוק מסביב יש לי דחף בלתי מוסבר  לצאת ללקט בשדות שמסביב לביתי צמחי מאכל ולהשתמש בהם לבישול שלי.

כשקיבלתי מתנובה את היוגורט BIO  החדש לטעימה מיד הוא התחבר לי עם החלמית – חובזה שנמצאת עכשיו בשיא בשדות.

את הפאטיר  – מאפה קליל במילוי חובזה /תרד וגבינת עיזים טעמתי לפני שנים  באחת המסעדות הטובות בגליל וטעמו נשאר איתי הרבה זמן.

השילוב המצוין של המאפה עם חובזה ומטבל יוגורט  עשיר וטעים היה מושלם ובמיוחד עשה לי טוב ש %   השומן של היוגורט היה 0 !!

 DSC_0062

כך נראית החובזה – חלמית

DSC_0070

כך מכינים פאטיר

בצק

  • ½ ק"ג קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • ½ 1 כוס מים
  • כפית מלח
  • כף שמן זית

מילוי

  • שקית של חובזה – כק"ג או תרד טרי
  • כף מלח
  • 200 גרם גבינת עיזים
  • בצל גדול קצוץ ומטוגן
  • ½ כף סומק

בצק

מכניסים לקערת המיקסר קמח שמרים וכוס מים ולשים במהירות 1 .

אם יש צורך מוסיפים את ½ כוס המים הנותרת ומערבבים הכל כ 5 דקות.

מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב עוד כ 2 דקות.

מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומשהים לשעה לתפיחה – הבצק לא צריך לתפוח הרבה כי כמות השמרים נמוכה.

מילוי

שוטפים היטב את עלי החובזה מהחול.

קוצצים מעט את העלים , מוסיפים את המלח ו"לשיים" את העלים עם המלח כדי להוציא חלק נכבד מהנוזלים.

מניחים במסננת ומאפשרים למים לטפטף. מידי פעם סוחטים את העלים.

לאחר שרוב הנוזלים הוצאו מוסיפים את הבצל המטוגן, גבינת עיזים וסומק.

טועמים לבדוק אם יש צורך להוסיף מלח.

 יוצרים את הפאטיר

מרדדים עלה דק מהבצק , קורצים ממנו עיגולים .

במרכז כל עיגול מורחים מהמילוי בנדיבות רק במרכז.

מקפלים את הצדדים של הבצק לכיוון המרכז  בשלושה קיפולים ויוצרים כיסן בצורת "אוזן המן".

לוחצים את הכיסן בעדינות כדי שיהיה שטוח והמילוי יהיה מחולק יפה .

אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמשחים.

מגישים עם יוגורט BIO  תנובה עשיר  וטעים  0% שומן .

מוסיפים שום קצוץ , מלח ומעט שמן זית.

DSC_0075

השאר תגובה