איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0392בליבו של המרכז המסחרי הגדול של קריית אתא ממוקמת " עלה גפן" מסעדה חדשה שמעידה על עצמה כאותנטית ובצדק גמור ! מסעדה המגישה אוכל גלילי אותנטי משובח בנגיעות של גורמה .

השף המוביל במסעדה הוא חברי  עומר עילואן איש רב פעלים – שף מסעדת חג' כחיל  מיפו , אל באבור בוואדי ערה ודיאנא מנצרת, וכן במסעדות בגרמניה.

בשיחה נעימה תוך כדי קיצוץ משותף של הרים של בצל סיפר עמר על האני מאמין שלו בפתיחה המסעדה החדשה . מסעדה שיכולה לעשות שלום – היזמים יהודי ודרוזי ועובדים מוסלמים , נוצריים דרוזים ויהודים – עם תמהיל כזה של אנשים שעובדים בשיתוף באהבה ומענגים באוכל שלהם כל כך הרבה אנשים  משרה אופטיות גדולה לעתידנו המשותף כאן.

כמו כן סיפר על ההשראה העוזרת לו לבנות את המנות אותם הוא מגיש במסעדה – אוכל מבית אימא, טעמים גליליים אותנטיים עם נגיעות של גורמה גרמני מוקפד . לדבריו אפשר לראות את כל המסלול הקולינרי שעבר לאורך חייו במנות המוגשות. יש מנות כמו הקבב החלבי-  המוגש במעטפת בצק הנאפה בתנור והשושברק – כיסונים דמויי טורטליני במילוי בשר כבש המוגשים ברוטב יוגורט חמצמץ הן מנות שהולכות אתו כבר מעל ל 10 שנים.

עיצובה של המסעדה מוקפד ביותר אריחי ערבסק יפהפיים מצפים את הבר ומנורות גדולות היורדות מהתקרה נותנות תחושה מיוחדת לחלל המואר והריחני . והמנות – המנות כל כך טובות . השפים עובדים מול קהל האורחים במטבח הפתוח , הכול בשקט ובעבודת צוות יפה.

שף עומר חלק איתי את אחת מהמנות המיוחדות שלו – על שמה המסעדה  – עלה גפן   ואני שמחה לשתף אתכם.

אם אתם אוכלים אוכל טבעוני מבקשת לעניין אותכם בסדנת בישול טבעוני בה תלמדו גם להכין עלי גפן

 עלי גפן ממולא

 

  • עלי גפן חלוטים למשך 3 דקות ומקוררים
  •  כוס אורז יסמין
  • ירקות קצוצות לקביות דק דק- גזר, בצל , סלרי
  •  כף של פלפל אנגלי טחון
  •  כף שמן זית
  •  חצי כף מלח
  •  אופן ההכנה
  •  שוטפים את האורז.

מסננים ומערבבים את האורז עם המלח,  פלפל אנגלי ,  הירקות. ושמן זית לתערובת אחידה

מילוי העלים-  על משטח שטוח מסדרים את עלה הגפן על הצד המחוספס .מסדרים  מהתערובת בצד האמצעי של העלה סוגרים אותו מאחורה ומקפלים הצדדים על האורז. ומגלגלים . מסדרים בתוך סיר בצורה עיגול אחד ליד השני צפוף צפוף.

 סרטון המדגים איך מגלגלים עלי גפן

הבישול –  מוסיפים מים עם כף של מלח ומניחים צלחת מעל בעלי גפן כדי לשמור שלא יפתחו . מבשלים. במשך 45 דקות עד שעה .

מומלץ  לסחוט  חצי לימון מעל עלי הגפן. או להגיש עם יוגורט לצד המנה

DSC_0382

DSC_0433

DSC_0452

DSC_0458

DSC_0471

  1. יעל לב הגיב:

    מסעדה מדהימה, אין דברים כאלה. אוכל מעולה במחירים זולים, פשוט מדהים. מאוד נהנינו ואין ספק שנחזור שוב ושוב!

השאר תגובה