איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לאחרונה הוזמנתי לקחת חלק בטקס שהתקיים בבית שגריר צרפת בו הוענק עיטור אביר לגיון הכבוד הצרפתי לאיש העסקים עמאר מסלמני .

חברת "מסלמני גרופ " הינה חברה משפחתית הפועלת מזה מספר עשורים בארץ  הממוקדת ביבוא של כלי איכות לבישול והגשה.

 סביב תקרובת אותנטית של כבשים ממולאים באורז ובפירות יבשים שהוכנו ע"י השף נאביל מהמרכז הקולינארי Notre-Dame  ב ירושלים, מבחר עשיר של סלטים וכנאפה  אותנטי נפגשו אנשי עסקים ובני משפחה  לחגוג את מעמד הענקת העיטור הצרפתי המכובד.

אני חושבת שאם ניכנס למטבח באופן אקראי בישראל ונפתח את ארונות המטבח ב 90% מהמקרים נמצא בו אחד מהמוצרים שמסלמני גרופ מיצגים בארץ – פיירקס , טפאל לומינאר ועוד.

DSC_0672

DSC_0656

DSC_0670

שף נאביל הפליא במזנון עשיר וגם שמח לחלוק איתי את המתכון של אחת המנות האותנטיות ביותר מהמטבח הערבי – באבא גנוש (Baba Ghanoush) שבתרגום מערבית  – תבשיל חצילים. מדובר בסלט חצילים שנקלו על האש , בשרן קוצץ והוסיפו לו טחינה ותבלינים.

לסלט זה יש מספר ורסיות , אחת – במקום לקלות את החצילים מטגנים אותם . גרסה נוספת מוסיפים לחציל עם הטחינה מיץ תפוז ולא לימון.

 באבא גנוש – סלט חצילים עם טחינה

  • 3 חצילים בינונים
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • ½ כפית מלח
  • 3 שיני שום כתושות
  • מיץ משני לימונים
  • ½ כוס מים

אופים או קולים על האש  את החצילים עד שהם רכים.

חוצים את החצילים הרכים ל 2 ומוציאים עם כף את כל ה"בשר" הרך ומקררים.

קוצצים את החצילים  ומוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

לגיוון הסלט אפשר להוסיף גם בצל קצוץ מטוגן.

הסלט צריך להיות רך מאוד כדי שאפשר יהיה "לנגבו " מהצלחת עם פיתה.

מסדרים את הסלט על צלחת הגשה ומקשטים עם סומק חמצמץ , שמן זית איכותי וגרעיני רימון.

השאר תגובה