איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0688

העוגה הזו טעימה ונימוחה .

עוגה כפית ועדינה והכי חשוב ….  ללא סוכר.

עוגת תפוחים ללא סוכר

לשתי תבניות אינגליש  –

  • 3 תפוחי עץ גרנט סמית חמצמצים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
  • 1 3/4 כוסות ממתיק " כמו סוכר"
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • חופן חמוציות ללא סוכר
  • 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 6 ביצים גודל בינוני
  • 2 1/2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון
  • גרד אגוז מוסקט
  • קמצוץ מלח

התפוחים

בסיר קטן מניחים את קוביות התפוח + החמוציות + 1/4 כוס " כמו סוכר" ומבשלים כ 10 דקות על אש נמוכה.

מעבירים את התפוחים המבושלים לקירור במסננת . שומרים את הנוזל המנוקז.

מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.

מעבדים את החמאה + הממתיק במיקסר עם וו גיטרה כ 5 דקות עד לקבלת קרם אוורירי . מוסיפים ביצה אחר ביצה עד שכולן נטמעות.

מערבבים בקערה את הקמח + אבקת אפיה+ תבלינים ומוסיפים לתערובת הביצים + הנוזל שנותר מהתפוחים – 4 כפות.

יוצקים את התערובת ומיישרים את שטח הפנים ומקשטים בפלחי תפוח דקיקים.

אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך כ 40 דקות. בודקים עם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 DSC_0684

 

השאר תגובה