איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0162

כששואלים את בני ביתי מה המנה האחרונה המועדפת עליהם, התשובה היא תמיד – עוגת גבינה!.

אנחנו מאוד אוהבים עוגות גבינה בכל צורה שהיא. הפורמט המועדף הוא במנה אישית עם פרי. הנה היא המנה המפנקת ומרגשת והחשוב לא פחות – קלה להכנה.

הפעם הכנתי עוגה זאת הייתה קלה וטעימה במיוחד כי השתמשתי בפירורי ביסקוויטים של הדר שקיצרו לי את התהליך.

השתמשתי גם בגבינה 5% מה שמזער את ה "נזק" הקלורי ואף הקטין את נקיפות המצפון בעקבות ההתענגות באכילת עוגה זו.

DSC_0153

DSC_0156

DSC_0161

עוגת גבינה בהגשה אישית

בסיס

  •  2  כוסות / 180 גרם פירורי ביסקוויטים הדר
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 2   כפות / 24 גרם סוכר
  • 1  כפית תמצית וניל

עוגת גבינה

  • 650 גרם גבינת שמנת או 750 גרם גבינה 5% מסוננת מנוזלים
  • 1 כוס / סוכר 210 גרם
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף תמצית וניל או פנים מקל וניל
  • 1 כף ליקר פרי

מחממים תנור ל 180מעלות –  חום בינוני. מרתיחים סיר גדול עם מים לאמבטיה של מים חמים

עוטפים את גביעי הנייר ברדיד אלומיניום ביסודיות.

מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית (בסיס העוגה) ומסדרים בגביעים האישים. לוחצים את תערובת הביסקוויטים רק לחלק התחתון הבסיס של גביע הנייר.

מערבבים את הגבינה וסוכר בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מערבבים  יחד עד שהתערובת חלקה. מוסיף את הביצים, אחת בכל פעם, ממתינים לשילוב הביצה לפני הוספת הבאה. חשוב להקפיד לגרד את הקערה בין כל ביצה. להוסיף שמנת, וניל, מיץ לימון, וליקר  לתערובת עד לקבלת קרם חלק.

שופכים  את הבלילה אל הבסיס המוכן. דופקים את המגש על הדלפק כמה פעמים כדי להביא את כל בועות האוויר אל פני השטח. מניחים את המנות האישיות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים מים רותחים עד מחצית הגובה. חשוב להכניס בזהירות לתנור כדי שמים לא יכנסו לתוך העוגות.

אופים 45 עד 55 דקות, עד שהגבינה כמעט מוצקה. לעתים קשה לשפוט האם העוגה מוכנה , יש לבדוק  שבהיקף הגבינה מוצקה ובמרכז יש הרבה נענוע. מכבים את התנור סוגרים את דלתו ומשאירים לקירור בתנור למשך שעה. קירור הדרגתי זה מאפשר גימור עדין שמונע  סידוק בחלקה העליון. לאחר שעה, יש להוציא מהתנור ומאמבט  המים  בזהירות, לכסות ולשים במקרר לקירור.

שדרוגים:

להוסיף למרכז תות שדה: מבשלים כוס של תותים נקיים עם 1/4 כוס סוכר ו-1 כף מיץ לימון. ומבשלים עד שהתוכן מצטמצם בחצי. מקררים, ממלאים את הבסיס של העוגה ב ¼ גובהו בגבינה  מוסיפים כף מרוטב התות, קצת מיץ ומעל ממלאים את שאר הגביע הגבינה. אופים כמו שמוסבר למעלה.

 לעוגת הגבינה עם חמאת הבוטנים: ערבבתי  1/3 כוס חמאת בוטנים עם 3 כפות שמנת מתוקה כדי לוודא שהבלילה תישאר חלקה . מערבבים את חמאת הבוטנים עם ¼ מבלילת הגבינה ואז מוסיפים לשאר הגבינה . ממשיכים בהכנה כמו שמוספר במתכון המקורי

השאר תגובה