איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קיבלתם ארגז של עגבניות מהמושב או שבדיוק עכשיו עגבניות בזול (לא כלל המחיר של היום בשוק שהוא משהו מיוחד –  13 ₪  לק"ג ) או שפשוט אתם אוהבים כמוני עגבניות מיובשות כמעט עם כל דבר , אפשר ליבש עגבניות בבית והן מתקבלות נהדר ! כך אני יודעת בדיוק אך הן יוצרו וגם יכולה לשדרג אותן עם התבלינים שאני אוהבת.

אפשר גם אפשר ליבש בבית ואפילו כדאי! ההכנה פשוטה , זולה , זמן האחסון שלהן ארוך  והטעם …. הטעם נהדר ממש לא דומה לזה של העגבניות שניתן לקנות במרכול. אפשר לשלוט על כמות מלח .

אז אחרי שאתם מאוד רוצים להכין – מה עושים ?

אני הכי אוהבת ליבש עגבניות בדרך המסורתית בשמש . שהייה של יום שלם בשמש שלנו – משהו כמו שמונה  שעות של שמש דרומית תעניק שיזוף וייבוש מצוין – חשוב באזורים עם ריבוי של זבובים כמו אצלנו במושב לעקוב שהזבובים לא תוקפים את העגבניות . אם כן יש לפרוס קילה מעל למגש – שתגן מפניהם.

גם בתנור ביתי אפשר ליבש והוא עושה יופי של עבודה  . טמפרטורה של  40 – 50 מעלות למשך 6 שעות . אפשר לחסוך בחשמל ולצרף את העגבניות לתנור שעובד שעות בזמן הכנת חמין או להשתמש בתנור שכבר חומם לאפיה וליהנות מזמן זה .

אז מה עושים

1 ק"ג עגבניות  – האהובות עלי הן עגבניות תמר ואם אין אז שרי או עגבניות רגילות

כף מלח גס

 ולשדרוג
פרוסות שיני שום , עשבי טיבול – בזיליקום /רוזמרין/תימין/מרווה.

חותכים את העגבניות לפרוסות  עבות , אם משתמשים בשרי אז לחצי – מרוקנים את הזרעים .

ליבוש בשמש – מסדרים את העגבניות על מגש בשכבה אחת , מפזרים מלח גס ומוציאים לשמש.

אני בודקת את מצב העגבניות באמצע היום ואם יש צורך הופכת אותן כדי ששני הצדדים ייובשו .

ליבוש בתנור – מרפדים מגש אפיה בנייר אפיה ומסדרים את העגבניות , זורים מלח גס ומכניסים לתנור.

כשהעגבניות מיובשות שומרים אותן בצנצנת מעוקרת מסודרות בשכבות .

 בין השכבות ניתן להוסיף פרוסות שום דקות ועשבי תבלין כך לכול הצנצנת . מכסים את הכול בשמן וסוגרים .

במצב זה העגבניות יכולות להמתין חודשים מחוץ למקרר ( אצלנו בבית זה לא מצליח , מחסלים אותן קודם)

עכשיו שיש לנו ביד עגבניות מיובשות אפשר לעשות מהן כל כך הרבה מתעמם ! ממש כמו שף איטלקי.

ממרח עגבניות מיובשות – מכניסים את העגבניות עם מאט מהשמן שום ובתבלינים למעבד מזון ומפעילים בפולסים.

 

  1. חתולי8 הגיב:

    נפלא!
    מתגעגעת כבר!

השאר תגובה