איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1598

בשנים האחרונות שומעים חדשות לבקרים דיון שלם  בנושא הגלוטן . בריא לא בריא , טוב לנו או לא טוב לנו. אני לא במקום של לברור – מה שברור לאנשים הרגישים לגלוטן – הצליאקים  – משמע גופם לא מפרק את החלבון הזה המגיע מהחיטה  – זה ברור , להם הגלוטן לא מתאים. יש לנו זוג חברים טובים שהוא רגיש לגלוטן , אנחנו מרבים להיפגש ומאוד שמחים לארח אותם בביתנו ובמיוחד השבוע. קיבלתי לאחרונה להיכרות בירה ללא גלוטן . בדרך כלל בסיסה של הבירה הוא חיטה ושעורה ולכן אינה מתאימה לרגישים לגלוטן . זו הייתה סיבה למסיבה , הזמנו את חברינו למבחן טעימות משותף . בחשדנות מסוימת פתחנו ביחד את הבירה החדשה ללא גלוטן  Schnitzer brau קרירה ומבעבעת בעדינות . האמת הופתענו לטובה – בירה נעימה בטעם מריר מתקתק קלה ומספקת . חברינו הצליאקי היה בשמיים משמחה וגם אנחנו נהנינו.  אחוז האלכוהול בבירה הינו 5% מה שהוסיף לאווירה החיובית מסביב לשולחן הסלון.

כדי שהמפגש יהיה מושלם אי אפשר לשתות בירה בלי איזה חטיף , נשנוש טעים עם מעט שמן שיקטין את השפעת האלכוהול – אז הכנתי ספירלות תפוחי אדמה נהדרות – כמובן ללא גלוטן גם הן ללא כל התפשרות על הטעם.
dsc_1587

dsc_1590

dsc_1602

ספירלת תפוחי אדמה

  • כוס וחצי תפוחי אדמה מבושלים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות פרמז'ן מגורר
  • 1/4 כוס שמן קנולה לטיגון

מועכים את תפוחי האדמה – כמו לפירה.

מוסיפים את כל המרכיבים– למעט השמן – ומערבבים.

מעבירים את המחית לשקית זילוף .

מחממים מחבת עם השמן ומזליפים את המחית בצורת ספירלה . מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

מגישים לצד בירה ללא גלוטן עם קטשופ ומיונז





  1. איריס תודה רבה, יצא מעולה

השאר תגובה