איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

רינה פושקרנה היא שגרירת האוכל ההודי הבלתי מעורערת בישראל יותר מ 30 שנה. שנים רבות אני לומדת ממנה וטועמת את הודו דרכה .

לאחרונה הוזמנתי לקחת חלק בחגיגות יום ההולדת ה 32 למסעדת הדגל של רינה – "טנדורי"  שבהרצליה.

רינה פושקרנה פתחה בפנינו את השער הגדול למטבח ההורי  , היא טבחית נהדרת ומארחת מופלאה בעלת לב רחב וחיוך כובש . רינה מאוד אוהבת לחלוק מהידע הרב שלה ברזי הבישול . כשביקשתי לקבל את המתכון לסמבוסק הנפלאים שלה היא כמובן הסכימה אך רק לאחר שתיקנה אותי ששמם "סמוסה" ולא סמבוסק.

DSC_0285

DSC_0328

סמוסה במילוי ירקות

לבצק:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חמאה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית זרעי קימל
  • 8 כפיות מים קרים
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

למלית:

  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • 1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
  • 1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
  • 1 כף צימוקים שחורים
  • 1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק
  •  2 כוסות שמן לטיגון עמוק

  1. הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
  2. המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
  3. מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
  4. הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
  5. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.

 הערות:

  • ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים – אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
  • אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.

 

במהלך הארוחה רינה הטעימה אותנו במנות נהדרות פתחנו בשלושה מטבלים נהדרים בעלי חריפות משתנה של צ'אטני מנגו , רוטב כוסברה עשיר ורוטב קארי שהגיעו עם  פאפדס – שהוא לחם דקיק מתפצח העשוי מקמח עדשים – המותר לרגישים לגלוטן. כמו כן הוגש נאן נהדר מועשר בשום, ירקות ובשר – שמבחינתי אפשר היה להתמקד בו כארוחה שלמה.

המנות הראשונות היו מגוונות – סמוסה מסוגים שונים , פקורס שהם ירקות מטוגנים בבלילה המוגשים ברוטב עשיר.

המנות העיקריות היו נהדרות – צ'יקן  טיקה , עוף  קורמה , כבש וגם דג . אותי כבשה המנה הצמחונית – מלאי קופטה האהובה – כופתאות גבינה ותפוח אדמה ברוטב עשיר וארומטי.

את המנות האחרונות הנהדרות היריעה קצרה מלפרט .

לסיכומו של דבר נהדר ומומלץ להגיע לטנדורי לטעום הודו ולחזור – לא צריך דרכון ולא טיסה ארוכה כדי להרגיש בהודו.

DSC_0317

DSC_0305

DSC_0336

DSC_0347

DSC_0351

 מלאי קופתה – המנה ההורית שאני הכי אוהבת !!

השאר תגובה