איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

20160925_135526

קשה להתעלם מסלט ססגוני ומלא טעמים , האמת כשיש סלט עשיר כמו זה אני לא זקוקה שום תוספת – בשבילי הוא מהווה ארוחה שלמה של פינוק. אם ממש רוצים להתפנק  או שזו ארוחה חגיגית במיוחד- ראש השנה וכו' מוסיפים פקנים מסוכרים אותם מכינים לבד.

חשוב לתבל את הסלט סמוך להגשתו אחרת הפקאנים מאבדים מפריכותם והירקות  " מתעייפים ונובלים " ואז הסלט שלנו ממרגש הופך להיות סמרטוטי ומשעמם .

פקאנים מקורמלים בסילאן – מחממים מחבת וקולים בה 1/3 כוס פקאנים טבעיים כשתי דקות. מוסיפים 3 כפות סילאן כנרת טבעי ( ללא תוספת סוכר) מערבבים כדקה  כשהסילאן רותח ומסמיך מעט מכבים את הלהבה , מצננים וקוצצים גס.

זה הסלט שאני אגיש בארוחת ראש השנה המשפחתית

20160925_135514

סלט שורשים ברוטב סילאן מיוחד

  • 2 כוסות כרוב לבן פרוס לרצועות
  • 2 כוסות כרוב סגול פרוס לרצועות
  • 2 גזרים חתוכים לפלחים דקים
  • 2 יחידות קטנות קולרבי חתוך לרצועות דקות
  • 3 יחידות בצל ירוק או מקלוני סלרי קצוצים
  • 1/2 סלסילת נבטי שעועית

לרוטב

  • 3 כפות סילאן טבעי כנרת
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 כפית פתיתי צ'ילי
  • מלח

מערבבים את כל הירקות בקערה

קוצצים את הפקאנים ומערבבים עם הירקות

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת . טועמים ומתקנים תיבול .

מגישים מיד

השאר תגובה