איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0644

חם כל כך . לח כל כך  ויש הרגשה שהגוף העייף לא יספוג שום דבר למעט ארוחה קלילה.

בשבילי ארוחה קלילה זה סלט מעניין – לא רוצה שוב סלט קצוץ, או חסות וכו' אלא משהו משודרג.

הסלט המשודרג שלי צריך לעמוד במספר כללים :

  • להכיל חומרי גלם איכותיים בלבד
  • צריך להיות מירקות טריים
  • לא יכיל רכיבים רבי קלוריות
  • יהיה בו שילוב של טקסטורות וטעמים

אז יצאתי ללקט לי את כל המרכיבים שיעמדו בכללים.

דלעת אותה קליתי בתנור עם מעט שמן זית איכותי

גבינה בולגרית 5% טעימה טעימה של משק צוריאל

אספרגוס טרי ישר מהשדה ותאנים מבכירות  ישר מהעץ

DSC_0638

סלט שהוא ארוחה קיצית

  • ¼ קופסה גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל
  • חסה ערבית טרייה
  • 5 תאנים גדולות
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקיקות
  • ½ ק"ג דלעת
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • תימין טרי

לרוטב

  • שן שום כתושה
  • ½ כפית חרדל
  • ½ כף סילאן
  • ½ כפית מלח
  • כף חומץ בלסמי
  • כף מיץ לימון

קולפים את הדלעת ופורסים לרצועות בעובי סנטימטר.

על נייר אפיה בתבנית אפיה מסדרים את הדלעת בשכבה אחת . מפזרים מעל עלי תימין, מלח ו2 כפות שמן זית.

אופים בתנור ב 180 מעלות עד להזהבה קלה.

שוטפים את החסה , אספרגוס ותאנים ומייבשים מנוזלים

מכינים את הרוטב – מכל חומרי הרוטב מערבבם היטב ומניחם בצד

קורעים את עלי החסה ביד, חותכים את התאנים לשמיניות, חותכים את האספרגוס לחתיכות של 3 סנטימטר , חותכים את הגבינה לקוביות.

מרכיבים את הסלט –

בקערה גדולה מניחים את קרעי החסה , אספרגוס , תאנים, דלעת קלויה , בצל סגול, אגוזי המל וקוביות הגינה .

מערבבים עם שני מזלגות בקלילות וזהירות כדי לא לפרק את הדלעת האפויה והגבינה.

מוסיפים את הרוטב כ 2 כפות ומערבבים קלות.

מסדרים יפה את הסלט על צלחת אישית .

מתיישבים מול המאוורר ואוכלים תוך כדי מחשבות על החורף המתקרב.

#משקצוריאל

השאר תגובה