איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_8159

אני אוהבת את הימים האלה שבשעה 8:00 הבית כבר שקט.

כולם יצאו לעיסוקים שלהם ואני פנויה לתוכניות  ולעשייה שלי.  הכול מתחיל בסידור מהיר של החדרים , ארגון המטבח ואז המוזות מתחילות לרוץ על מה ליצור היום . אחרי שעות של עשייה מבורכת הבטן מתחילה לקרקר ואז כדי להפוך את היום להכי מושלם אני מכינה לעצמי את  הארוחה האולטימטיבית . מה הקריטריונים לארוחה אולטימטיבית ? היום הם כוללים , משהו קל , לא מצריך השקעה גבוהה , לא יוצר הרבה כלים בכיור ( הרי רק הברקתי אותו ) והחשוב  – שיכיל את כל אבות המזון. הפור נופל בדרך כלל על סלט שהינו ארוחה . מציצה במזווה , בודקת במקרר מה יש ואז מרכיבה את כול החלקים.

תמיד יהיה בסלט שלי קטניות , פחמימה מורכבת וכמובן הרבה ירקות טריים . אז היום יש בסלט אפונה ותירס מהמקפיא שבושלו ביחד 5 דקות בסיר אחד.

עדשים ירוקות שבושלו באותו סיר לאחר הירקות כ 20 דקות.

בטטה שנאפית כ 20 דקות עם מעט שמן זית ותימין בתנור.

ועוד מיני ירקות.

עכשיו אפשר לשבת בנחת בחוץ על הדק וליהנות . ליד הסלט אני מוסיפה טחינה אקזוטית עם סלק או גזר שתמיד יש במקרר וזהו ! אני מסודרת.

dsc_8165

dsc_8167

 

סלט שהוא ארוחה

לשני אנשים

  • בטטה קטנה חתוכה לקוביות אפויה בתנור
  • אפונה  1/4 כוס
  • תירס 1/4 כוס
  • 1/4 כוס עדשים ירוקות
  • 1/4 צרור נבטי חמנייה
  • 8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 4 עגבניות מיובשות בשמן – לחות
  • בזיליקום
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון

לבשל את כל הקטניות

לאפות את הבטטה

לחתוך את הירקות

להכין רוטב משמן ,מלח, מיץ לימון

לערבב את כל החומרים יחד

לשבת בחוץ ולאכול לאט לאט

השאר תגובה