סלט שהוא ארוחה מלאה
אני אוהבת את הימים האלה שבשעה 8:00 הבית כבר שקט.
כולם יצאו לעיסוקים שלהם ואני פנויה לתוכניות ולעשייה שלי. הכול מתחיל בסידור מהיר של החדרים , ארגון המטבח ואז המוזות מתחילות לרוץ על מה ליצור היום . אחרי שעות של עשייה מבורכת הבטן מתחילה לקרקר ואז כדי להפוך את היום להכי מושלם אני מכינה לעצמי את הארוחה האולטימטיבית . מה הקריטריונים לארוחה אולטימטיבית ? היום הם כוללים , משהו קל , לא מצריך השקעה גבוהה , לא יוצר הרבה כלים בכיור ( הרי רק הברקתי אותו ) והחשוב – שיכיל את כל אבות המזון. הפור נופל בדרך כלל על סלט שהינו ארוחה . מציצה במזווה , בודקת במקרר מה יש ואז מרכיבה את כול החלקים.
תמיד יהיה בסלט שלי קטניות , פחמימה מורכבת וכמובן הרבה ירקות טריים . אז היום יש בסלט אפונה ותירס מהמקפיא שבושלו ביחד 5 דקות בסיר אחד.
עדשים ירוקות שבושלו באותו סיר לאחר הירקות כ 20 דקות.
בטטה שנאפית כ 20 דקות עם מעט שמן זית ותימין בתנור.
ועוד מיני ירקות.
עכשיו אפשר לשבת בנחת בחוץ על הדק וליהנות . ליד הסלט אני מוסיפה טחינה אקזוטית עם סלק או גזר שתמיד יש במקרר וזהו ! אני מסודרת.
סלט שהוא ארוחה
לשני אנשים
- בטטה קטנה חתוכה לקוביות אפויה בתנור
- אפונה 1/4 כוס
- תירס 1/4 כוס
- 1/4 כוס עדשים ירוקות
- 1/4 צרור נבטי חמנייה
- 8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 4 עגבניות מיובשות בשמן – לחות
- בזיליקום
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
לבשל את כל הקטניות
לאפות את הבטטה
לחתוך את הירקות
להכין רוטב משמן ,מלח, מיץ לימון
לערבב את כל החומרים יחד
לשבת בחוץ ולאכול לאט לאט