איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_8523

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם ארוחה כשרה במסעדה של בית מלון ?

אז תחליפו – תחליפו את קו המחשבה הזה כי מסעדת אוברג'ין שבמלון דויד אינטרקונטיננטל זה אחרת.

כן מסעדה בבית מלון ואפילו מסעדה כשרה יכולה להציג ארוחה מענגת ,טעימה עם הרבה חדשנות וייחודיות.

הוזמנתי להכיר ולטעום את התפריט החדש המציע מגוון מנות בריאות איכותיות. תפריט חדשני השם לנגד ענינו את הבריא , החיוני והטוב עבור גופנו.

התפריט פונה לקהל רחב של מתעניינים – לאוכלי הכול – לצמחונים ואף לטבעוניים תוך שימוש בחומרי גלם טובים ללא התפשרות על טעם ואיכות – לדוגמה הוגש לנו ממרח מצוין של " גבינה" עם "בייקון " שבעצם היה קציפת תפוחי אדמה עם פרורי כבד אווז מעושן מעל. הוגש ממרח "מיונז" מטובל בשום שלאמיתו של דבר הוכן מטופו קטיפתי שטופל יפה – שהיה טעים מאוד ומתאים לטבעונים.

שף המסעדה אלון הירטנשטיין בחור צעיר נמרץ ושופע רצון טוב וידע בנה את התפריט מתוך אמונה שכל אחד יכול לשלב מאכלים בריאים בחיי היומיום תוך שמירה על הכשרות והאיכות ובטעם הטוב.

טעמנו ממבחר המנות המוגשות במסעדה

סלט קינואה – עשיר וססגוני  .נהדר שקיבלתי בשבילכם את המתכון . אני בטוחה שיהיה תושב קבע אצלכם במטבח.

בייבי סלק פרוסות בייבי סלק דקות, מתובלות בשמן זית ורוטב בלסמי מצומצם, מוגש בליווי קרוטונים, פולנטה, מלח ים אטלנטי וגבינת פטה שקדים טבעונית – מנה מיוחדת ומרהיבה ביופייה

קוביות סלמון במרינדה – המוגשות עם אבוקדו במרינדת סויה וג'ינג'ר כבוש מוגש עם, צנונית וקרם מלפפונים – מנה טעימה ומרעננת

לעיקריות

צלע עגל חלב צלויה על הגריל ברוטב יין קברנה סוביניון גמלא, ומוגשת בליווי לביבת תפוחי אדמה וירקות מוקפצים – מנה נהדרת נימוחה  ומיוחדת

כתף טלה בבישול איטי – בשר טלה רך על קרם ארטישוק ירושלמי, ומוגש בליווי ירקות קונפי – המנה שאני הכי אהבתי בארוחה

דג לברק אפוי במרינדת עשבי תיבול, ומוגש בליווי ברוקולי, סאלסת עגבניות, קרם שומר

וסלט חצילים – פינוק אמתי – שילוב של טעמים ים תיכוניים מוצלח במיוחד.

DSC_8529

DSC_8533

DSC_8522

DSC_8550

 

DSC_8545

 

סלט קינואה עם דלעת ערמונים צלויה

מתכון ל 2 אנשים

  • כוס קינואה מבושלת
  • 1 כף חמוציות קצוצות
  • 1 כף פרי טרי חתוך לקוביות קטנות אפשר אפרסמון, קיווי ,נקטרינה, או כול פרי אחר שאוהבים .
  • 1 כף אגוזי לוז מסוכרים קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה
  • 1 כף כוסברה
  • פלפל צ'ילי שטה גרוס
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח שולחן
  • 4 פרוסות דלעת ערמונים צלוי חצויות לצורת סער
  • עלי נענע

 אופן הכנת הדלעת ערמונים :

חותכים קולפים ומנקים דלעת ערמונים

ופורסים לצורת סער בעובי אצבע

בקערה מערבבים שמן זית מעט סוכר חום, חצי שן שום כתוש, טימין ,מלח ופלפל שחור גרוס

מערבבים היטב את פרוסות הדלעת בתוך המרינדה ומניחים בתוך מגש אפיה על נייר פרגמנט

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל כ 10 דקות עד לקבלת רכות  וצבע זהוב

 אופן הכנת הקינואה :

על כול כוס קינואה יש לשים 1 וחצי כוסות מים

מגיעים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים

יש לערבב מידי פעם עד שהקינואה נפתחת- כ 15 דקות, במידת הצורך ניתן להוסיף מים  ולהמשיך בישול

לאחר מכן יש לסנן את הקינואה משאריות מים ולצנן

בקערה מערבבים את כול המרכיבים חוץ מהדלעת ערמונים.

ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שטה גרוס

בתוך כוס מרטיני גבוהה ממלאים את הסלט עד מעט מעל גובה הכוס ,

מעל מקשטים עם הדלעת ערמונים ופרח נענע .

ממליצה לכם להגיע למסעדה עם אורחים חשובים , או כשאתם רוצים להתפנק – אוכל כשר במסעדה של מלון – לא כמו שחשבתם .

השאר תגובה