איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0607

 קוסקוס מחיטת דורום בגודל בינוני הוא חומר גלם מצוין . אפשר להכין ממנו המון מנות טעימות.

קבלתי את הקוסקוס להתנסות וטעימה. לא רציתי להכין מנת קוסקוס טיפוסית עם מרק קציצות וכו' אלא רציתי לבדוק אפשרות שימוש אחרת.  אחד הסלטים המהנים בסדנאות הבישול ובאירועים שאני עורכת  נקרא "סלט בריאות מלא הפתעות" . סלט קוסקוס – סלט עשיר שכל פעם מקבל טעמים ושדרוגים חדשים.

אז במקום להכין את הסלט עם חיטה / בורגול/ קינואה הפעם אני מכינה אותו עם קוסקוס אותו אני מכינה במיקרוגל – כדי לקצר תהליכים. בהכנה במיקרוגל של הקוסקוס לסלט אני השתמשתי ב1 ½  כוסות מים ולא בשתי כוסות כמו שמומלץ כדי שהקוסקוס יהיה יותר "קריספי" .

אפשר לשנות את סוגי צמחי התבלין שאתם מוסיפים , להחליף את סוג האגוז שאתם אוהבים ולראש השנה מומלץ להוסיף רימון במקום חמוציות.

DSC_0603

סלט קוסקוס הפתעות

  • ½ שקית קוסקוס מאסטר שף חיטת דורום
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ כוס פטרוזיליה
  • 3 ענפי סלרי
  • ¼ צרור עלי נענע
  • 5 יחידות בצל ירוק
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1כף מיץ לימון
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ( משתמשים ב 2/3 מכמות המים המומלצת) במיקרוגל ומקררים

קוצצים את כל צמחי התבלין

מערבבים את הסילאן, מיץ לימון , שמן זית , מלח ופלפל שחור.

בקערה גדולה מערבבים את הקוסקוס הקר, צמחי התבלין , אגוזי המלך והרוטב. משהים כ 15 דקות לספיגת טעמים ומגישים.

חג שמח.

השאר תגובה