איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שף פרטי איריס לוי

סלט טאבולה הוא אחד הסלטים הססגוניים והאהובים עלי במטבח הערבי הגלילי  . חמצמץ עשיר מלא בהמון סוגים של ירוקים וחיזוק של בורגול בפנים.

סלט טאבולה אפשר לעשות עם מספר סוגים של פחמימה לפי אהבתכם – אפשר עם קוסקוס מותפח, קינואה מבושלת, חיטה מבושלת וכמובן עם בורגול לפי מה שאתם אוהבים. הפעם הכנתי את הסלט עם בורגול מותפח . טעים ומתאים לי בדיוק לימי הקיץ החמים. חשוב להקפיד ולהשתמש בצמחי תבלין הכי טריים שאפשר . ככול שיהיו טריים יותר כך הסלט יהי טעים יותר ועשיר יותר. כמו כן סוג שמן הזית שמשתמשים גם הוא חשוב. לשמן הזית בסלט זה יש נוכחות ולכן איכותו וטעמו  עקרוני אפילו יותר מתמיד.

סלט טאבולה

4 מנות

  • 1/2 כוס בורגול
  • 1 כוסות מים חמים או רותחים
  • צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור נענע
  • 1 עגבנייה
  • 2 בצלים ירוקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2  מיץ לימונים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

משרים את הבורגול בקערה עם המים חמים, מכסים במגבת וממתינים כ-15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.

  1. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל, ומוסיפים לקערת הבורגול.
  2. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. קוצצים את העגבניות – מוגשות מעל הסלט – לקישוט

אפשר למרוח 3 כפות לבנה איכותית במרכז הצלחת ומעל לערום יפה את הסלט . מעל לסדר את העגבניות ולמזוג כף שמן זית איכותי מסביב.

השאר תגובה