איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_6864

השילוב בן בשר בקר וטחינה היינו שילוב מנצח – זה ידוע !

בכל מסעדה ערבית גלילית שמכבדת את עצמה יש מנה של סינייה . כמספר המסעדות מספר הוורסיות של המנה. לאורך השנים פיתחתי את מתכון הבית שלנו של הסינייה . השילוב של חציל קלוי ועגבניות  עם הקלסיקה בשר בקר ( אפשר בשר כבש – אנחנו פחות אוהבים) מטובל עם טחינה משדרגת את המנה . מוסיפה רכות מחד ואינטנסיביות בטעמים המעושנים שעושים רק טוב.

אני מאוד אוהבת לאפות את הסינייה בכלים אישים כך שכול סועד מקבל מנה שלמה ומסודרת יפה כמו בארוחת שף בבית  עם פיתה קטנה ליד – הריי חייבים לנגב כל טיפה ממנה זו.

סינייה

ל4 מנות אישיות

  • 500 גרם בשר טחון איכותי – טרי
  • בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2כפיות מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • פלפל שחור
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 3 עגבניות פרוסות
  • 3 חצילים קלויים על האש
  • שמן זית
  • כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית מלח

  • במחבת גדול מטגנים מעט את הבצל – שיהיה רך מאוד , יפריש נוזלים אבל שלא יהיה חום מדי. מקררים.
  • מסירים את העור השרוף מהחצילים הקלויים וקוצצים. מניחים במסננת לניקוז נוזלים.
  • בקערה מערבבים את הבשר עם הבצל המקורר, כפית מלח , בהרט , פלפל שחור וצנוברים קלויים.
  • בקערה נוספת מערבבים את החצילים המנוקזים עם מלח ,שמן זית ופלפל שחור.
  • בקערה מכינים את הטחינה – טחינה + שום +מלח+ מיץ לימון + כ 3/4 כוס מים – מערבבים לטחינה בסמיכות בינונית

מסדרים את המנה:

  1. 3 פרוסות עגבניות על בסיס הכלי – זורים מעט מלח מעל.
  2. 1/4 מכמות החצילים מסדרים מעל העגבניות
  3. מ 1/4 מכמות הבשר – יוצרים קציצה גדולה ודי שטוחה . מניחים את הקציצה מעל לחצילים.

אופים את המנות בחום של 190 מעלות למשך כ 15 דקות.

מוציאים את המנות מזליפים טחינה בנדיבות מעל ומחזירים לתנור לעוד כ 10 דקות .

מגישים לאחר איתור עם פטרוזיליה קצוצה אפשר להוסיף גם עוד צנוברים לצד פיתה חמה.

 

השאר תגובה