איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

 DSC_0447

להכנת המרק  המסורתי לליל הסדר אני משתמשת בסיר ענק מספר  24  חדש שקיבלתי שלTefal . סיר גדול ונוח שבו אכין מרק עוף מסורתי ל 40 חוגגים. הסיר  הוא מסדרת כלי בישול המצוידת בציפוי נון סטיק   חדש ובבסיס קשיח   חדש עם טקסטורה עמידה לאורך זמן.

מקורו של  הטעם האמתי  במרק עוף הוא בעצמות  לכן אין טעם להשתמש בכרעיים או בחזה עוף כמקור לטעמים במרק. עדיף להשתמש בחלקים הזולים יותר כמו אלה המכונים “גבות” — מה שנשאר מהעוף אחרי שמפרידים אותו לחלקיו. חלקים אלה  נתחים עשירים בג’לטין המעשירים את המרק בטעמים ומסמיכים אותו.
אני נוהגת  לשבור מעט את העצמות או למעוך אותן לפני הבישול כדי למצות את הטעמים בקלות וגם כדי שיתפסו פחות מקום בסיר.

DSC_0444

DSC_0448

מרק עוף של סבתא

  • כ-1 ק”ג עצמות עוף מעוכות/שבורות
  • 1 כרישה פרוסה גס
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 שורש סלרי חתוך גס
  • 5 גבעולי סלרי פרוסים גס
  • כ-5 ליטר מים
  • 2 שיני שום קלופות
  • 3 ענפי תימין
  • 5 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 משרים את העצמות במים קרים ל-10 דקות.
מעבירים את העצמות לסיר גדול, מוסיפים את כל הירקות, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
מכפים את הקצף העכור שצף על פני המים בעזרת כף מחוררת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום, עשבי תיבול ותבלינים, מכסים ומבשלים שעה למיצוי הטעמים.

המתכון – חשוב אבל הטיפים עוד יותר לכן מצרפת מספר טיפים של סבתא שלי  להכנת קניידלך מושלמים .

חשוב שהמים שאיתם מכינים את הקניידלך  יהיו בטמפרטורה של 50 מעלות כדי שלא יהיו חמים מדי ותוכלו ללוש וגם כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתה.

אם רוצים לאכול את הקניידלך ביום למחרת- מכניסים אותם לאחר הבישול למי קרח ולפני ההגשה מחממים כ-3-4 דקות יחד עם מרק עוף.

הקניידלך נשמרים עד 4 ימים במקרר.

קניידלך

חומרים ל-10 אנשים:

  • 1/4 1  כוסות  קמח מצה
  • 1/2 1  כוסות  מים חמים אך לא רותחים- 50 מעלות לערך
  • 2  ביצים גדולות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה פלפל לבן


לשים עם הידיים את כל החומרים כ-4-5 דקות עד שנוצרת תערובת רכה ונעימה.

מצננים את התערובת בין שעה לשעתיים במקרר.

יוצרים כדורים בגודל פינג פונג. מרתיחים מים עם מלח ומעט שמן ומבשלים בהם את הכדורים כ-20 דקות.

מעבירים לתוך סיר עם מרק עוף את הקנידלך המוכנים  עם מרק עוף ומגישים.

  1. נורית פלד הגיב:

    מצוין, במראה בטעמים שזה מעורר ובסיר הנפלא שהוא בושל!
    חג שמח לכולכם

השאר תגובה