איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0080

את איש הענבים – חיים גת לא הכרתי . הוזמנתי לאחרונה להשתתף בסדנת יין וכאחת שמאוד אוהבת יין ורוצה תמיד להעמיק בו נעניתי מיד.                                                                      הסדנה התקיימה בבית " איש הענבים" ביפו שהוא מרכז לקידום תרבות היין. נכנסים לחלל מרשים מלא בבקבוקים מבקבוקים שונים ומיד פוגשים שולחן אבירים ענק מואר ואלגנטי המזמין להתיישב לשתות לאכול וללמוד על יין.

את פנינו קיבל חיוכו הגדול   של חיים – איש הענבים  כשבידו כוס שמפניה נהדרת. חיים אנציקלופדיה מהלכת יסד לפני שנים את חברת איש הענבים כששוק היין בישראל עוד היה בראשיתו על מנת לקדם את תרבות היין, לסייע ולהציב סטנדרטים של איכות בתחום, ולא פחות חשוב, לסייע למוסדות יין להציע את היינות הטובים ביותר ולצרכני יין למצוא את היינות המתאימים ביותר עבורם.

בשנים האחרונות עולם היין חווה התפתחות מטאורית  שהביאה למצב בו הצרכן 'טובע' בין אלפי מותגים, סוגים וזנים של יינות. יקבי הבוטיק המתפתחים לצד היקבים הוותיקים יצרו תרבות יין חדשה בה כמעט כל בית בישראל צורך יין.

אך במקביל יש גם המון חוסר ידע והרבה שאלות  … האם אנחנו יודעים לבחור את היין המתאים ביותר  לטעם שלנו  ?מדוע ישנם יינות ששווים מגיע לעיתים לאלפי דולרים? האם ניתן לייצר יין לבן מענבים אדומים? איזה יין מתאים לאיזו ארוחה? מה ההבדל בין יין שמחירו 50 ₪ לזה שעולה 150 ₪ ?

בסדנת " צוהר לעולם היין "עושים  קצת "סדר בדברים" מאין מורה נבוכים ראשוני בעולם היין. פותחים בשיחה על  ההיסטוריה והגיאוגרפיה- מוצא היין והתפתחותו על ציר הזמן , ממשיכים דרך הכימיה והביולוגיה- איך עושים יין ועד ההלכה למעשה לומדים  כיצד לפתוח בקבוק יין בצורה נכונה, איפה לקנות ואיפה לא לקנות, איך קוראים תווית יין, כיצד מאפסנים יין ועוד.

במהלך הסדנה  למדנו  איך טועמים יין ולמדנו לזהות  את מאפייניו, ריחותיו וטעמיו. כל זאת ללא היכרות עם היין הנטעם!

ו…כמובן טעמנו יינות מיינות שונים.

נהניתי מאוד בסדנה והחכמתי  מאוד ממליצה לכל חובב יין ואוכל להתנסות בסדנה מיוחדת זו.

DSC_0110

DSC_0109

השאר תגובה