איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כשהיום מתחיל להתקצר הטמפרטורות מתחילות לרדת ה 1/8 עירקי שבי מתעורר .

סבא שלי מצד אבי היה חצי עירקי כך שבעורקי זורם % מסויים של דם מהתפוצה. למרות שמעולם לא טעמתי בבית סבתי עליה השלום מרק קובה יש לי מן צורך ראשוני שמתכתב ככול הנראה עם הגנטיקה למרק עשיר וחמצמץ  שבו משתכשכים בהנאה כדורי סולת מפנקים המסתירים בחובם בשר מטובל ורך.

אני נוהגת תמיד להכין כמות כפולה של "קובות" ושומרת אותן במקפיא בשקית אטומה עד לרגע הנכון בו המרק בסיר כבר מבעבע .

  מרק קובה עם דלעת

למילוי הבשר

  •  300 גרם בשר טחוןDSC_0021
  • בצל קצוץ דק
  • 2  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

לבצק הקובה

  •  2-2.5  כוסות סולת
  • כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • כ-1/2 1 כוסות מים

למרק

  •  2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 עגבניות מקולפות, קצוצות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • כף פפריקה
  • 6 כוסות מים

יוצרים את מלית הבשר – מערבבים את כל החומרים ומשהים כחצי שעה.

מכינים את בצק הקובה –  מערבבים את חומרי הבצק,. משהים את הבצק לחצי שעה לספיגת הנוזלים.

מכינים את הקובה – מרטיבים את הידיים , לוקחים כדור קטן של בשר בכמות של כדור פינג פונג ועוטפים בשכבה דקה של בצק.

מכינים את המרק –  מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומכניסים את הבצל לטיגון קל. מוסיפים את הדלעת ועגבניות. מערבבים ומוסיפים  רסק עגבניות, ענפי הסלרי הקצוצים , מיץ לימון, מלח ופלפל, סוכר, פפריקה ואת המים.

כשהמרק רותח מוסיפים לסיר את הקובה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי כחצי שעה.

השאר תגובה