איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1903

היום בישלתי מרק פטריות של מלכים כי מאוד רציתי לצלם מרק חם ומהביל וגם בגלל שבערב יורדת השמש ונעשה קר – אז מרק זה הפתרון.

מה שהכי כף במרק בנוסף לטעם הנהדר זה שאין  צוריך להוסיף  שמנת כדי שיהיה סמיך וקטיפתי. את תפקיד המסמיך מקבל על עצמו הקמח שעובר בישול מהיר עם הפטריות בסיר ולאחר תוספת הנוזלים והבישול הממושך הוא הופך לקרמי ועשיר. ממש כאילו הוסמך בהרבה שמנת . יש שאוהבים את המרק ממש קטיפתי ולכן הם טוחנים אותו עם בלנדר מוט – אני פחות אוהבת! אוהבת לראות ולהרגיש את הפטריות במרק שלי לכן אני לא טחונת כלל.

dsc_1920

מרק פטריות של מלכים

המצרכים      (6 מנות):

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
  • 100 גרם פטריות יער מיובשות
  • 2 בצלים אדומים בינוניים קצוצים
  • 10 גרם חמאה(הטבעונים ללא)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות, שלמות
  • זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)
  • 2 כפות גדושות קמח לבן
  • כוס וחצי ציר ירקות או מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן אגוזי לוז או שמן הכמהין
  • 5 גבעולי עירית לקישוט

שורים את הפטריות המיובשות במים חמים לחצי שעה

מאדים את בצלים בחמאה ובשמן הזית במשך מספר דקות.

מוסיפים את השום וזר התבלינים.

מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.

מוסיפים את הפטריות המיובשות סחוטות ממי ההשריה

מוסיפים מלח ופלפל שחור

מוסיפים את הקמח ומערבבים בזריזות לבליעתו של כול הקמח בפטריות שבסיר

מוסיפים את ציר הירקות  ומבשלים במשך 30 דקות.

מוציאים את זר התבלינים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות

מגישים את המרק בקעריות יפות ואפשר לזלף  שמן אגוזי לוז או שמן כמהין .

ולפזר עירית קצוצה

 

השאר תגובה