איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

זה הזמן למרק

עם בוא צינת הערב ופריחת החצבים הצורך למרק חם עולה בי.

מרק סמיך ועשיר בטעמים שמחמם את הגוף ומנחם את הנפש.

מצרפת מתכון מרק שהוא  בן בית אצלי על השולחן לרוב כארוחת ערב מלאה. המרק מגיע בליווי סלט ולחם טוב וחמים – רצוי פוקצ'ה ריחנית. כשאין לי זמן להכין צרוף קרוטונים הוא פתרון מצוין.

  • 50 גרם חמאה מומסתunnamed
  • בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • 1 ליטר מיץ עגבניות
  • 1 קופסה ( 400 מ"ל) עגבניות קצוצות לקוביות
  • מלח
  • 1 כוס ציר עוף
  • פלפל שחור
  • ½ כוס שרי
  • 1 שמנת מתוקה לבישול
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • בזיליקום טרי קצוץ

מטגנים את הבצל קצוץ בחמאה עד שקוף. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המשומרות וממשיכים מספר דקות לטגן יחד.

מוסיפים את מיץ העגבניות, ציר העוף, סוכר, קורט מלח, פלפל שחור ומערבבים. מביא לרתיחה ומבשלים כרבע  שעה ומכבים את האש.

מוסיפים את השרי והשמנת ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מוזגים לצלחות מרק ומעטרים כל צלחת עם פטרוזיליה ובזיליקום לפי הטעם.

השאר תגובה