איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

החורף כאן בגדול . קר !!!  הגוף מחפש חימום גם מבפנים . מרק זה הפתרון – מרק גזר וכרובית עדין.

היום אני מכינה מרק אחר , עדין ומיוחד – כזה עוד לא טעמתם בנגיעות אסייתיות מיוחדות – אבל בקטנה. גזר כרובית עם תבלינים מיוחדים .

המיסו שמופיע במתכון מגיע מהמטבח היפני – ניתן לקנות היום כמעט בכל סופרמרקט , נמצא על המדף של המוצרים האסייתיים.

מעדיפה להגיש מרקים בכלל ואת זה בפרט עם קרקר טוב ליד ולא קרוטונים המשנים את הסמיכות של המרק. ממליצה על קרקרים ארוכים שניתן להניחם על קערת המרק – העיניים אוכלות לפני הפה.

מרק גזר וכרובית

5 מנות     קל להכנה

  • כפית זרעי כוסברה שלמים
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שני שום קצוצות
  • 5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 3 כפות מיסו לבן
  • ראש כרובית קטן מפורק לפרחים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • גרדת לימון מחצי לימון

להגשה

  • עלי כוסברה טרייה
  • פפריקה מעושנת

בסיר הבישול קולים את זרעי הכוסברה להשחמה קלה .

מעבירים את הזרעים לעלי ומכתש / טוחן תבלינים  וטוחנים לאבקה .

מוסיפים לסיר את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצות כ 7 – 10 דקות עד לריכוך.

מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כשתי דקות .

מוסיפים את הגזר אבקת הכוסברה ואת המלח ומבשלים עוד מספר דקות.

מוסיפים  כ5  כוסות מים מביאים אכל לרתיחה.

בוחשים בקערית קטנה את המיסו עם 3 כפות מים רותחים עד להמסה . מוסיפים את התמיסה למרק

מוסיפים לסיר את הכרובית , לאחר שהמרק רתח שוב מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

מבשלים כ רבע שעה – בודקים שהירקות רכים על ידי נעיצה של מזלג .

מוסיפים את גרדת הלימון + מיץ הלימון וטוחנים בבלנדר מוט את המרק .

טועמים ומתקנים תיבול – אם יש צורך

מפזרים עלי כוסברה טרייה .

אפשר לפזר גם פפריקה מעושנת.

השאר תגובה