איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חוזרת שוב ושוב ל מסעדת כרמים  בה אני מרגישה ממש בבית .

מסעדת כרמים חוגגת השנה 15 שנות פעילות וכמו יין טוב משתבחת עם הזמן. בשנים האחרונות נפתחה אחות חדשה לכרמים – בבאר שבע !

אור השמש החורפית הנעימה נכנס דרך החלונות הגבוהים מכניס פנימה את האווירה הכפרית הנעימה שאני כל כך אוהבת . עיצוב כפרי פתוח מלא בפרחים בקבוקי יין וספריה קטנה במקום.

שף סהר רפאל ממשיך לחדש מחד ושומר על הקו הכפרי הברור מאידך. בשנה האחרונה הקימו במסעדה חדר יישון בשר חדיש בו מיישנים את כל הבשר המוגש במסעדה . נתחים גדולים עסיסיים המוגשים על כלי קרמיקה יוצאי דופן בעבודת יד המשלימים את התמונה מומלצים במיוחד.

נפגשנו שלוש חברות גרגרניות לארוחת צהריים משותפת  ונהנינו מאוד.

השולחן התמלא במנות ראשונות טובות חדשות וגם  "מהקלאסיות" של כרמים .

מרק הבצל הנהדר המוגש כבר 15 שנה במסעדה בתוך לחם הוא אחת ממנות הדגל המוכרות של המסעדה.

בקלאווה טלה שגם היא מנה מהמבוקשות המשלבת מאפה קריספי המוגש בנגיעות סילאן וטחינה – עונג !

כמובן אי אפשר בלי קרפצ'ו  פילה בקר וסלט מעניין.

המנות העיקריות היו טעימות גם הן:

נתח דשן של סינטה נהדרת שהוגש בדרגת עשייה מדויקת לצד ירקות מוקפצים ורוטב יין אדום

דג מוסר ים שטופל ביד בוטחת שהוגש ללא ה הידרה עם ירקות .

נתח עסיסי של סלמון שטופל יפה והוגש עם פירות ים.

המנות האחרונות היו שחיתות לשמה – עוגת הגבינה המצוינת , מאפה נוגט עם אלפחורס ופנאקוטה.

אז ממליצה בחום כשאתם על כביש 40 בין שם לכאן בכניסה למושב סגולה להיכנס לנוח ולאכול טוב .

השאר תגובה