איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

האם יש לכם רצון לערוך מסיבת קוקטייל לאורחים חשובים באמת ולהגיש להם מנה מהממת במיוחד,כמו ששף פרטי היה מכין עבורכם ?

האם את מייחסת חשיבות לפרטים הקטנים? שהמנות יהיו לא רק טעימות אלה גם יוגשו בצורה נאה ? שהמשקאות ומנות הקינוח יהיו מעוצבים כמו בקונדיטוריה עילית?

כדי להפיק אירוע גורמה אצלך בבית יש לבנות תכנית פעולה מדוקדקת תוך חלוקה לימים – מה נעשה בכל יום לפני האירוע.

סדר פעולות :

סגנון האירוע – צריך לשקף את מזג האוויר ומצב הרוח – אם מזג האוויר נוח ואת לא רוצה לעבוד קשה אפשר לתכנן מסיבת ברביקיו או פשוט יותר להזמין שף עד הבית שיעשה עבורך את כל המלאכה.

בחירת יום האירוע – הכולל את השעה, רשימת המוזמנים, התקציב לאירוע.

בחירת התפריט המוגש – יתבסס על עונות השנה, סוגי הפירות והירקות הנמצאים בשיא הבשלתם. בארצנו החמימה יש פירות וירקות לאורך כל השנה כך שבקפיצה לשוק ניתן למצוא שפע של ירקות ופירות דגים וגבינות.

ההגשה לאורחים – קיימות אינספור דרכים לשרת את אורחייך; יש לבחור את הדרך הנוחה ביותר והמתאימה ביותר לסוג האירוח. מזנון חופשי בו מרוכז רוב האוכל. מומלץ לפזר סוגי מאכלים שונים במספר פינות בחלל האירוח כך נמנע תור מתארך במזנון המרכזי. אין לשכוח למקם בר משקאות על כל מרכיביו . (שווה להציץ בפוסט שכתבתי ארוחת שף בבית ) בימות הקיץ אנשים שותים יותר משקאות קלים ויש להיערך בהתאם.

הגשה לשולחן – צורת ההגשה ועריכת השולחן תהיה על פי סגנון האוכל שנבחר. אם בחרנו במזנון אז נמקם את הצלחות, הסכו"ם ומפיות האוכל קרוב למזנון עצמו. אם אנחנו רוצים שהקהל ישב סביב שולחנות לאחר שלקח את האוכל מהמזנון נציב את הסכו"ם, כוסות השתייה והמפיות על שולחנות ההסבה.

הרכבת התפריט – לאחר שבחרנו את סגנון ההגשה הגענו לשלב החשוב של בחירת האוכל המוגש. האפשרויות הן בלתי מוגבלות – מאפים, שיפודי בשר, סלטים מתובלים ממרחים מבחר לחמים ועוד ועוד.

עצה קטנה וחשובה : האורחים ייהנו מהאירוע רק אם תהיו רגועים ונינוחים! גם אם המנה הראשונה לא הייתה הצלחה אדירה חשוב לקחת אוויר ולהמשיך ליהנות; שאר המנות יחפו על כך.

מנה מנצחת שתפאר כל מזנון אירוח.

 גלילות חביתה וסלמון מעושן במלית גינת שמנת ברוטב חמאה ויין לבן

חומרים לגלילות

  • 3 ביצים גדולות
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 6 פרוסות גדולות של סלמון מעושן
  • 300 גרם גבינת שמנת טבעית
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כפית תימין קצוץ
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל לבן

חומרים לרוטב

  • 3 כפות חומץ בן-יין לבן
  • 3 כפות יין לבן
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית עירית קצוצה לקישוט


מערבבים היטב את הביצים בקערה ומתבלים במלח.
ממיסים את החמאה במחבת – (רצוי מחבת מלבני ליצירה של חביתה מלבנית) ומטגנים 4 חביתית דקות.
מניחים בצד לקירור.
בקערה מערבבים את גבינת השמנת עם עשבי התיבול ופלפל לתערובת אחידה.
מניחים פרוסת סלמון, מורחים מהגבינה ויוצרים גליל צר והדוק. בקצה חתיכת הסלמון מניחים את החביתה כשהיא חתוכה בצורת מלבן באותו רוחב של חתיכת הסלמון. מורחים מעט מאוד גבינה רק כדי הדבקה של הגליל לחביתה ומגלגלים.
עוטפים את הגליל המתקבל במהודק בפלסטיק נצמד ושומרים במקפיא לחצי שעה. מכמות זו יוצרים 4 גלילים.
לפני ההגשה מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 סנטימטר . מתקבלות כ 24 יחידות מארבע גלילים.
הכנת הרוטב
בסיר קטן מרתיחים את היין עם החומץ והבצל הקצוץ.
מבשלים ביחד עד לצמצום כמות הנוזלים למחצית. מוסיפים 2 כפות מים וחוזרים להרתחה נוספת.
מסננים היטב את הנוזל מהבצל תוך לחיצה על הבצל כדי להוציא ממנו את כל הטעמים.
מחזירים את הסיר ללהבה קטנה על הגז ומוסיפים לאט ובהדרגה את החמאה תוך בחישה רצופה ונמרצת.
מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח, פלפל ועירית ומסירים מהאש.

יוצקים מעט מהרוטב ליד פרוסות הסלמון ומגישים.

ואם אין לכם כוח לכול ההכנות הקניות והניקיון שאחרי הזמינו אותי ואפנק אותכם וחבריכם באירוע שף עד הבית.

השאר תגובה