איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

dsc_1975-001

מסאלה דוסה הוא קרפ מבצק דקיק הממולא בהרבה טעמים .

אוכל רחוב פופולרי מאוד בהודו שפרץ מזמן את גבולות תת היבשת והגיע לעולם המערבי.

הקרפ העדין הזה הינו אחד הפופולריים ביותר בצפון הודו במסעדות מפוארות וגם ברחוב. הכנת המילוי הינה פשוטה אך הכנת הקרפ הדקיק דורשת זמן והשקעה . בדרך כלל כשמכינים מסאלה דוסה יש להתחיל  יום לפני להכין את הבלילה  שהינה הבסיס לקרפ – ביום הראשון שורים את העדשים והאורז במים . למחרת היום טוחנים את הכול למחית אחידה ורק אז מתקדמים.

בהודו יש עשרות סוגים של עדשים מה שאצלנו לא בנמצא. כדי להכין את הבלילה כמו בהודו במדויק יש לשרות 2 סוכי עדשים ( שאין בארץ) ואורז לילה במים ואז לטחון אותם –  אני בחרתי לקצר תהליכים – השתמשתי בקמח חומוס, קמח אורז וקמח עדשים אדומות שטחנתי במכונת הקפה.

יש חשיבות גדולה לסמיכות הבלילה – מחד הבלילה חייבת להסמיך ומאידך חייבת להיות דלילה כדי לייצר קרפ עדין ודקיק. אז מה עושים ? מערבבים את כל הקמחים יחד + המים ומשהים כ 5 שעות. לאחר מכן מוסיפים עוד מים עד לטקסטורה של משהו בין ריויון לחלב. את הבלילה אנחנו נבדוק על מחבת מחומם היטב.

תמיד נוסיף מים בהדרגה כדי לא לעבור את הכמות בה הבלילה תהיה דלילה מידי.

את הקרפים כאמור נכין על ידי מזיגה עם מצקת של בלילה על מחבת טפלון חם – יבש . נעשה תנועה סיבובית על המחבת כדי לפזר באופן שווה ודק את הבלילה על המחבת .

כשהבלילה מתייצבת מעט  נתחיל לערום את המילוי מעל. נקפל בזהירות את הקרפ ונעביר לצלחת הגשה.

dsc_1877-001

הקמחים בהם השתמשתי – קמח חומוס,קמח אורז וקמח עדשים

dsc_1982

מסאלה דוסה במילוי תפוחי אדמה מתובלים

לקרפ

  • 1/2 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס קמח עדשים
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית אבקת קארי
  • 11/2 כוסות מים

למילוי

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני מבושלים ומעוכים במזלג שיישארו גושים קטנים.
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית זרעי חרדל שחור
  • 2 בצלים בינונים חתוכים לרצועות
  • 2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 8 עלי קארי ( אם אין 3 עלי דפנה)
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה טרייה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר – לא חובה

מכינים את הדוסה כמוסבר למעלה

הכנת המילוי

במחבת מחממים את השמן ומוסיפים את זרעי החרדל. מטגנים עד שמתחיל "לקפוץ" במחבת.

מוסיפים את הבצל ג'ינג'ר , פלפל חריף ומטגנים ביחד עד להשחמת הבצל.

מוסיפים את עלי הקארי , הכורכום והמלח ( הסוכר) וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.

מוסיפים את המים ומביאים הכול לרתיחה.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים ביחד מספר דקות.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה . טועמים ומתקנים טיבול אם יש צורך.

מכינים את הדוסה במחבת וכשהיא מתייצבת לוקחים כף גדושה מהמילוי ומסדרים במרכז הדוסה.

ממשיכים לבשל יחד עד שהדוסה שחומה מעט ונפרדת בקלות המחבת .

מגלגלים את הדוסה לגליל ומורידים מהמחבת.

מגישים עם צ'טני שאתם אוהבים

השאר תגובה