איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ממרח אפונת גינה טבעוני

כמה גרגרי אפונה דרושים כדי להכין ממרח אפונה גינה טוב או מרק מהביל ועשיר? תלוי במתכון, כמובן, אבל הכמויות המומלצות יכולות לנוע בין 200 גרם לחצי קילוגרם. בכל מקרה, אם חשקה נפשי במאכל כל שהוא עם ירק נהדר זה  אינני נדרשת למאמץ  רב מדי כדי להשיג את הכמות הדרושה.

לא אלה היו הדברים לפני 10,000 שנה, כל עוד התבססה הכלכלה האנושית על ליקוט צמחים מזינים מהשדה, נזקקו בני אדם לשעות ארוכות של עבודה כדי לאסוף די אפונה לבישול מנת מרק אחת למשפחתם.

היום האפונה זמינה בצורות שונות – קפוא , טרי או רחמנה לצלן בקופסאות שימורים גם.

האפונה הינה ממשפחת הקטניות – משאב אנרגיה נהדר , האפונה מספקת חלבון ופחמימה מורכבת המתפרקת לאט – שהוא יתרון גדול לטבעונים.

ממרח אפונה

  • 3כוסות אפונה טרייה  או אפונה קפואה
  • גרידה של לימון אחד
  • 3  כפות של מיץ לימון
  • שן שום אחת קצוצה
  • 1/4 כוס של נענע
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח

 מאדים את האפונה עד שהיא תפוחה ופריכה. ככל שהאפונה תהיה רכה יותר בתום הבישול או האידוי, כך הממרח יהיה חלק יותר.

מכניסים את האפונה המבושלת למעבד מזון עם שן השום וקוצצים דק.

מכניסים את שאר המרכיבים וממשיכים לקצוץ  עד שכל המרכיבים מתאחים למחית.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

אפשר להוסיף אגוזי מלך.

את הממרח אפשר לשמור במקרר בערך 3-4 ימים.

  1. שימרית הגיב:

    הי
    האם אפשר להשתמש באפונה מפחית או יבשה?
    אפשר להחליף את הנענע במשהו אחר?

    תודה!

    • איריס לוי הגיב:

      היי
      את האפונה היבשה יש לבשל לפני .
      אפונה מקופסה …… הרבה פחות טעימה – ממליצה על קפוא .
      אפשר להחליף את הנענע בבזיליקום , כוסברה

השאר תגובה