איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מגדל של רושטי – אוכלת ספרים

11811338_688234747944464_1037643042322163038_n

כבר סיפרתי לא אחת שאני מאוד אוהבת ספרי בישול. מאוד שמחתי לקבל את הספר החדש הרביעי במספר מאת אביגיל מייזליק  – " פשוט טעים ובריא ".

בדפדוף מהיר בין דפי הספר מצאתי לא מעט מתכונים שממש התחשק לי לנסות . הספר כולל מתכונים פשוטים  טעימים  וקלילים   להכנה  המוכנים מחומרי גלם טריים בריאים  וזמינים – בדיוק כמו שאני אוהבת.

אפשר לבנות ארוחות מלאות ליום יום , חג ואירוח מתוך הספר תוך שילוב מתכונים מהפרקים השונים – פינוקים, מאפים תבשילים ועוד.

אביגיל משתמשת בקמח מלא , אורז מלא וכו' במתכונים שלה , אם אתם פחות בקטע אפשר להשתמש בתחליפים " הרגילים " לחומרי גלם אלה .

לכדו את עיני שני מתכונים במיוחד שאותם ניסיתי ואשתף אתכם בהם  – לביבות רושטי אפויות עם גבינה ופלפלים  , ולחמניות זיתים עם גבינה מחוברות . הכנתי את שניהם לארוחת ערב משפחתית – הכול נחטף !! טעים , מזין ולא מכביד בקלוריות.  במשך שנים נהגתי לראות את סבתא שלי מכינה רושטי או בשפתה – לאטקס שתמיד היו מטוגנות במיוחד , לפי המלצת של אביגיל אפיתי את לביבות תפוחי האדמה בתנור – יצא נהדר.

המנה צמחונית – אם אתם טבעוניים אפשר להחליף את הגבינה בטופו מטוגן או מעושן, ממרח טופו עם בצל ירוק ולוותר על הביצה העלומה מעל.

אז מצרפת לכם את המתכון של מגדל הלביבות , את זה של הלחמניות תמצאו בדף מספר  32 בספרה המומלץ של אביגיל מייזליק "פשוט טעים ובריא"

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

רוצים להשתתף בסדנת בישול טבעוני – צרו איתי קשר – 0544944205

11853971_890169801075923_1194300740_n

צילם אייל גוטמן

לביבות רושטי אפויות עם גבינה פלפלים קלויים וביצה עלומה

  • 5 תפוחי אדמה קלופים
  • שמן זית לשימו התבנית
  • 6 פלפלים קלויים קלופים
  • גבינה עיזים
  • ביצה עלומה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חומץ בלסמי מצומצם

לרושטי  – מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה וסוחטים היטב את התפודים המגוררים. מטבלים במלח ופלפל שחור .

מורחים מעט שמן זית על ניר אפיה המונח על תבנית אפייה. מסדרים עיגול יפה של תערובת תפוחי האדמה בעזרת חותכן עוגיות עגול – כשתי כפות בכל עיגול.

כך מסדרים עיגולי תפוחי אדמה על כל התבנית . אופים בחום של 220 מלות כ 15 דקות – עד להזהבה.

מניחים לביבה על צלחת עליה רצועות פלפלים ומעל חתיכת גבינה עיזים רכה. כך עושים עם השכבה מכל של פלפלים ועליהם  לביבה.

מסיימים עם ביצה עלומה.

אני קישטתי את הצלחת בשמן זית ונקודות של חומץ בלסמי שהוסיפו טעם וגם יופי למנה

11817002_688234784611127_2811994195733535816_n

לחמניות זיתים ובצל

צילם אייל גוטמן

כריכה קדמית

השאר תגובה