איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0104

קניתם תבנית שקעים חדשה ? אז בואי נכין מאפינס – אבל לא מתוקים אלה מאפינס מלוחים עם דלעת או סלק,

 אפשר להכין בה מאפים קטנים לדוגמת מאפינס . אז היום אני מכינה לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהרים קלילה מאפינס  מלוחים בשני טעמים טעימים כל כך. אני  מכינה בלילה אחת , מחלק לשני  כלים ולכל אחת מוסיפה תוספת שונה – באחת סלק אפוי ומקורמל ובשנייה דלעת. אפשר להוסיף תוספות מתוספות שונות לפי מה שאתם אוהבים הכול לאותה בלילה בסיסית כמו – פטריות ובצל, פלפלים אדומים, זיתים וכו' .

ממליצה מאוד להשתמש בתבנית המאפינס  של ארקוסטיל  המאפים השתחררו ממנה בקלות רבה.

DSC_0069

DSC_0088

 מאפינס מלוחים עם דלעת או סלק

12  מאפינס

  • 300 גרם דלעת טרייה
  • 1 סלק גדול
  • 2 ענפים רוזמרין
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות לבן, יוגורט או שמנת חמוצה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 ½  כפיות אבקת אפייה
  •  1/4  כוס סוכר חום בהיר
  • 1 ½  כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

חותכים לקוביות בגודל כ סנטימטר את הדלעת /סלק . מטגנים את הדלעת בשמן זית במחבת מוסיפים מעט רוזמרין קצוץ דק עד להשחמה קלה.

בקערה גדולה מערבבים שמן ביצים ולבן, לתערובת אחידה.

מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים את הסוכר, התבלינים והגבינה הצהובה. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את קוביות הדלעת /סלק המטוגנות

משמנים את השקעים של תבנית מאפינס  בתרסיס שמן וממלאים בתערובת. מפזרים את גבינת הפרמזן מעל

אופים 20-15 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.

מקררים את המאפינס בתבנית כרבע שעה, מחלצים אותם ומגישים.

אפשר לשמור במקרר או במקפיא ולחממם לפני הארוחה.

השאר תגובה