איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

המטבח האיטלקי מפתיע אותי כל פעם מחדש!

הצורך הבלתי נדלה שלי לחקור ולהכיר עוד ועוד מאכלים גורם לי לטייל באינטרנט למחוזות רחוקים – הפעם בצפון מערב איטליה.

צ'ינקווה טרה בריביירה האיטלקית  – קבוצה של 5 כפרים חלומיים השוכנים ליד הים  – יש שם הכל: קו חוף הררי, שמורות ימיות, מטעי זיתים, כרמי ענבים, טרסות אבן, מנזרים שבילים מפותלים ואוכל משגע.

פגשתי שם מאפה מעניין בשם טורטה! הטורטה היא בעיקרון פאי מפתה אשר הבצק שלו מוכן בדרך שונה – רק מים קמח ומלח ומעט שמן זית , כמו בצק פסטה.

הטורטה יכול להיות  במילוים שונים – המילויים המסורתיים ביותר הם תפוחי אדמה ורוזמרין , תרד ופרמזן.

טורטה עם תרד –    Torta Spinacio

הכנת הבצק

  • 500 גרם קמח רגיל
  •  5כפות שמן זית
  •  200 מ"ל מים  פושרים
  • מעט מלח

לא צריך לתת לבצק הזה לנוח.

הכנת המלית

  • 900 גרם תרד
  • 300 גרם פרמזן
  • 4 – 5 כפות פרורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 3 כפות שמן זית

לא מבשלים את התרד

 אופים ב 200 מעלות 40 דקות

השאר תגובה