איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה עוף ותפוחי אדמה מהמטבח ההודו

מאפה עוף ותפוחי אדמה מהמטבח ההודו

כבר תקופה מסתובב לי בראש רעיון למתכון של מנת חורף מנחמת . כזו שכל אחד החוזר מיום סגרירי בחוץ ישמח להתכבד בה. מאפה רך וחמים המכיל רוטב ארומטי וקרמי מבפנים וקריספיות מתפצחת מבחוץ. שילוב אחר של הודו עם צרפת ונגיעות ברורות של מזרח תיכון.

אז הכנתי מאפה עוף ותפוחי אדמה בניחוח הודו  ובמראה צרפתי קלאסי וכל זה בתבנית נוחה במיוחד שקיבלתי

ממותג פיירקס ( Pyrex) תבנית חדשה מליין חדש ומעניין של תבניות מסדרת Asimetrua  שהן תבניות עם ידיות אחיזה נוחות ובטיחותיות.

השילוב של טעמים הודיים של קארי  כורכום וחלב קוקוס עם פירה צרפתי קלאסי הוא חגיגה אמיתית .

לשומרי הכשרות אני ממליצה להחליף את החלב והחמאה שבפירה בחלב אורז או חלב סויה שיעשה את אותה עבודה.

לטבעונים אני מאוד ממליצה לנסות מתכון זה עם ירקות במקום העוף – כרובית , ברוקולי , אפונת גינה , דלעת. מהלך המתכון לא משתנה , פשוט להוסיף את הירקות במקום העוף.

הבסיס למאפה זה הוא הטמפה – המגיע מהמטבח ההודי . טמפה היא תערובת ארומטית שזורים מעל תבשיל מוכן כמו – דל עדשים , תפוחי אדמה , כרובית . או מהווה בסיס לתבשיל. בטמפה יש שמן, תבלינים וירקות שחלקם קריספיים וחלקם רכים . השילוב הזה מוסיף מימד נהדר לכל מנה.

DSC_0722

DSC_0725

DSC_0727

מאפה עוף ותפוחי אדמה מהמטבח ההודו

DSC_0735

DSC_0762

DSC_0767

DSC_0786

רוצה ללמוד לבשל עוד מאכלים הודים קלסיים ומודרניים לחץ כאן 

מאפה עוף ותפוחי אדמה בנגיעות מהודו

  • 5 כפות שמן – חמניות או קנולה
  • ½ צרור עלי בזיליקום תאילנדי ( אפשר גם רגיל)
  • כף זרעי חרדל
  • 2 שיני שום קצוץ גס
  • פלפל צ'ילי אדום וירוק
  • 2 בצלים קצוצים בינוני
  • כפית גדושה כוכרום
  • ½ כפית חילבה
  • ½ כפית קארי
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • פחית חלב קוקוס
  • חזה עוף בינוני חתוך לקוביות בגודל 2 – 3 סמ"מ
  • 200 גרם תרד טרי
  • מיף וגרדת לימון – מחצי לימון
  • 4 עגבניות קלופות חתוכות לשמיניות
  • ½ ק"ג תפוח אדמה מבושלים  לפירה
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס חלב
  • שמן זית
  • מלח

מכינים את הטמפה – למחבת עמוקה מוזגים את השמן ומחממים.

מוסיפים למחבת את זרעי החרדל ועלי הבזיליקום כשהם חתוכים לחצי . מוסיפים את שני פלפלי הצ'ילי כשהם חתוכים דק.

מטגנים יחד כ 4 דקות .

מוציאים לצלוחית חצי מהטמפה  כולל חלק מהשמן הארומטי ושומרים בצד. למחצית הנותרת  במחבת מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט ביחד.

מוסיפים את הכורכום , חילבה וג'ינג'ר וממשיכים לטגן עוד כ 3 דקות יחד ומערבבים.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים את הכול ביחד.

מוסיפים את העוף והתרד ומבשלים יחד כ 4 דקות נוספות. מוסיפים מלח טועמים ומתקנים תיבול.

שופכים את כל תחולת המחבת לתבנית האפייה  ומוסיפים  את העגבניות  החתוכות מעל.

מועכים את תפוחי האדמה + חמאה וחלב . יש ליצור פירה בסמיכות כזו שתעבור צנתר זילוף – אפשר לזלף עם ללא צנטר תוך שימוש בשקית סנדוויצ'ים רגילה.

מזלפים את הפירה על כול התבשיל שבתבנית , מטפטפים שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 30 דקות אפיה או עד שתפוחי האדמה משחימים.

מגישים לשולחן לאחר שמפזרים את מחצית הטמפה על המאפה המהמם הזה.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה