איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סלק הוא ירק מופלא מלא בתכונות טובות  עבורנו , עשיר בוויטמינים ומינרלים , סיבים תזונתיים והכי חשוב טעים במיוחד. שורש הסלק המוכר צבעו  סגול עמוק אך היום ניתן לראות בשוק גם סלק צהוב. למרות היותו שורש נוקשה, הסלק מאוד רגיש למכות או לפציעות, בייחוד במהלך הבישול. הצבע  בסלק מסיס במים ורגישים מאוד לחום, לכן בעת בישול יש להתייחס אליו בעדינות. לאחרונה חברת סנפרוסט יצאה  עם סלק מבושל קפוא – איזה עונג ! חוסך את תהליך הקילוף והבישול של הסלק . אהבתי מאוד את הקלות בשימוש בסלק זה ששמר על טעמו הנהדר ללא כל הבלגן והלכלוך .

השילוב בין סלק לגבינות הינו מושלם ואם מוסיפים לשמחה אגוזים – ממש גן עדן. אז הכנתי מאפה סלק וגבינות חיברתי את הסלק הגבינות והאגוזים  ביחד עם בצלים מקורמלים ובצק עלים שווה …. יש ארוחת ערב או מנת אירוח שעושה רושם  שעבדתי 10 שעות במטבח ב 10 דקות עבודה .

מאפה סלק וגבינות

  • 1/2 חבילת בצק עלים עם חמאה מופשר
  • 2 בצלים אדומים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • עלים מענף רוזמרין קצוצים דק
  • מלח ופלפל
  • 350 גרם סלק סנפרוסט מופשר חתוך לשמיניות
  • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 70 גרם פרמז'ן
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • עלי בזיליקום טריים

מחממים תנור ל 180 מעלות

על תבנית אפיה המכוסה בנייר אפיה פורסים את בצק העלים – אני אוהבת שיהיה בדיוק צורת ריבוע.

מחוררים את הבצק בעדינות עם מזלג כדי למנוע תפיחת יתר של הבצק בזמן האפייה משאירים פס דק מסביב אותו לא מחוררים .

אופים את הבצק בתנור המחומם כ 20 דקות עד להשחמה קלה בלבד.

בינתיים פורסים את הבצל לפרוסות דקות . במחבת מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל . מטגנים אותו בזהירות תוך ערבוב מידי פעם כדי למנוע חריכה של הבצל. הבצל צריך להתרכך ולא להשחים.

מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ המלח והפלפל וממשיכים לבשל יחד . אפשר להוסיף רבע כוס מים ולהנמיך את האש . מבשלים עוד כ 5 דקות כך שלא יישארו נוזלים.

מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי מהתנור ומגבירים את חום התנור ל 200.

לוחצים את מרכז הבצק פנימה כדי להקטין את גובה העלים – עד לפס הדק שהשארנו.

מפזרים את הבצל המבושל על כל הבצק האפוי , מעל מפזרים פרמז'ן . מסדרים בדרך נאה את שמיניות הסלק ומעל את שברי הגבינה הבולגרית והאגוזים.

מחזירים את המאפה לתנור לעוד כ 10-15 דקות עד להשחמה מלאה של הבצק.

מוציאים את המאפה הנהדר מהתנור , מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

השאר תגובה